FOTO/ NASTAVLJENE DEMONSTRACIJE U GLAVNOM GRADU

Protesti u centru Sarajeva: Građani blokirali saobraćaj u Titovoj i Alipašinoj ulici

Arhiva13.02.14, 13:32h

Učesnici demonstracija su sišli s trotoara na Titovu ulicu ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine i blokirali saobraćaj

demonstranti ispred Predsjedništva,13.februar/Foto:Anadolija

Foto: Anadolija

Učesnici demonstracija u Sarajevu ispred zgrade Predsjedništva BiH premjestili su se na raskrsnicu kod Ali-pašine džamije.

Na ulici je trenutno oko 300 građana, a saobraćaj je, pored Titove ulice, obustavljen i u Alipašinoj ulici.

Podsjećamo, nekoliko stotina građana okupilo se u 12 sati na protestima ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Učesnici demonstracija su sišli s trotoara na Titovu ulicu ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine i blokirali saobraćaj.

Učesnici demonstracija simboličnim činom izražavaju nezadovoljstvo bacajući novčiće na veliki bijeli papir na kojem piše "sergija za Vladu" ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Međutim, među demonstrantima je došlo do neslaganja jer veća grupa njih tvrdi da navodno u narednih sat vremena predstavnici demonstranata treba da se sastanu s ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nerminom Pećancem zbog čega su dali obećanje da neće blokirati saobraćaj.

Koordinator Udruženja nezaposlenih BiH Hasan Sejdić pozvao je 50.000 nezaposlenih osoba da se ne dijele ni na vjerskoj ni na nacionalnoj ni s političke osnove, već da se dijele na zadovoljne i nezadovoljne.

demonstranti ispred Predsjedništva,13.februar/Foto:Anadolija

Pozdravio je jučerašnju odluku Vlade KS-a o socijalnom dijalogu koja podrazumijeva da će se građanski sektor uključiti u pregovore.

- Ukoliko želite da smirite nezadovoljne ljude potrebno je uraditi dvije stvari, a to su revizija privatizacije i otvaranje novih radnih mjesta - kazao je Sejdić.

Ratni vojni invalid Bunar Bedo pozvao je sve ratne vojne invalide da dođu na proteste.

- Kad ste truhnuli u rovovima možete i ovdje stajati - poručio je Bedo.

Inače, demonstantima se priključila grupa građana iz Srebrenika, kojih je 50-ak krenulo jutros ka Sarajevu, ali kažu kako nisu još svi stigli do Sarajeva. Navode da su došli da podrže građane Sarajeva na protestima.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook