VIDEO/ OD SUPERTALENTA DO PEKARA

Zapanjujuća sudbina fudbalera iz Paragvaja: Imao je cijeli svijet, a danas razvozi hljeb!

Arhiva13.02.14, 11:16h

Naime, kako nesreća 'nikada ne dolazi' sama, tako se 33-godišnjem Salvadoru pred očima izvrtio nevjerojatan scenarij zbog kojeg je ostao bez svega, a danas igra fudbal za klub 12 de Octubre u Itauguái te pomaže svojim roditeljima u porodičnoj pekari koju je izgradio

salvador cabanas
Salvador Cabanas je prije četiri godine živio svoj san i bio pred potpisom ugovora s Manchester Unitedom, ali onda je sve krenulo nizbrdo i teško je i čitati kakva ga je nepravda snašla.

U januaru 2010. godine Cabanas je bio na vrhuncu svoje karijere i živio je san mnogih fudbalera. Bio je ponajveća zvijezda meksičke Americe, dvije sezone zaredom najbolji strijelac Copa Libertadoresa i s nestrpljenjem je očekivao nastup na SP-u u Južnoj Africi.

Kobnog 25. januara se u jednom noćnom klubu u Mexico Cityju posvađao s ozloglašenim narkobosom koji ga je odveo u WC te upucao u glavu.

Cabanasu su liječnici davali minimalne šanse za oporavak, a on je nakon 23 dana na intenzivnoj njezi ipak preživio te i danas u glavi ima metak koji mu je uništio život.

Naime, kako nesreća 'nikada ne dolazi' sama, tako se 33-godišnjem Salvadoru pred očima izvrtio nevjerojatan scenarij zbog kojeg je ostao bez svega, a danas igra fudbal za klub 12 de Octubre u Itauguái te pomaže svojim roditeljima u porodičnoj pekari koju je izgradio.

Bivša žena ga je, kaže, prevarila i tvrdila da je sav novac koji je zaradio nestao, a danas s njegovom djecom živi u pet miliona dolara vrijednom luksuznom stanu u Asuncionu.

Ni tu nije kraj njegovim nevoljama jer su ga, tvrdi, prevarili njegov menadžer i advokat.

"Kako vrijeme odmiče, počinjem shvaćati neke stvari. Čak je i moj advokat prešao na njihovu stranu", govori Cabanas, koji se prisjetio vrhunca svoje karijere.



"Kada se zbio nesretan događaj, potpisao sam predugovor na oko 1.700,000 dolara i trebao sam ići u Europu. Rekli su mi da ću potpisati za Manchester United, ali America me željela zadržati. Dali su mi stanove u Acapulcu i Cancunu, plaća mi je udvostručena", prisjeća se Cabanas, dok njegov otac Dionisio tuguje zbog svega što se dogodilo.

image
"Moj sin je bio žrtva dva puta. Njegov profesionalni život je nestao na vrhuncu karijere i još su ga prevarili bivša žena, menadžer i advokat."

Salvador tvrdi da će se boriti pravnim putem do kraja, a nakon završetka karijere namjerava postati sportski komentator. Do tada uživa u životu i poručuje:

"Sviđa mi se posao. Razvozim hljeb, a ljudi me prepoznaju i uglavnom postavljaju pitanja o fudbalu. Svima govorim da sam sretan."

(Sportski.net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook