'GONUL KAHVESI' ULAZI NA BALKANSKO TRŽIŠTE

Turski lanac kafeterija stiže i kod nas: U Sarajevu od kraja februara, u Tuzli od aprila...

Arhiva12.02.14, 21:19h

Bosanskohercegovačka kompanija Universal Consulting Group potpisala je ugovor o master franšizi sa turskim lancem kafeterija "Gonul Kahvesi" za zemlje ovog regiona

Gonul KahvesiBosanskohercegovačka kompanija "Universal Consulting Group" potpisala je ugovor o master franšizi sa turskim lancem kafeterija "Gonul Kahvesi" za zemlje ovog regiona.

Kompanija "Universal Consulting Group" postala je primalac master franšize za teritoriju Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Makedonije i Crne Gore, prenosi poslovni portal "SeeNews".

Kako je saopšteno, otvaranjem tri franšizne kafeterije u Sarajevu ove godine, turski lanac će i započeti međunarodnu ekspanziju. Otvaranje prvog lokala u Sarajevu, kako je najavljeno na zvaničnom sajtu kompanije, očekuje se 27. februara, dok bi u aprilu trebala da bude otvorena kafeterija i u Tuzli.

Tokom 2015. širenje lanca bi trebalo da se nastavi i u drugim zemljama Balkana.

Kompanija planira da u naredne tri godine otvori 30 kafeterija, navodi se u saopštenju na zvaničnom portalu.

Inače, "Gonul Kahvesi" ima 54 kafeterije širom Turske, a očekuje da ih do kraja bude čak 100. Tokom 2012. ostvarili su prihod od 10,7 mil EUR, dok je u prošloj godini prihod bio veći dva puta.

(Indikator.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook