VIDEO/ SAMOPROZVANI MESIJA NARODNIH DEMONSTRACIJA U BIH TVRDI

Širanović: Prijete mi likvidacijom, a na plenumima tajkuni i politički aktivisti varaju građane!

Arhiva12.02.14, 13:26h

Samoproglašeni mesija narodnih demonstracija u BiH Aldin Širanović tvrdi da putem telefona dobija prijetnje likvidacijom njega i njegove porodice, a plenum građana Tuzle omalovažava nazivajući ga skupinom tajkuna i varalica... A sve to uz sokoljenje svog advokata Mirnesa Ajanovića!

aldin širanovićPosljednjih dana Aldin Širanović putem telefona dobija prijetnje likvidacijom njega i njegove porodice, tvrdi portal Tuzlanski.ba

U advokatskom uredu Mirnesa Ajanovića, predsjednika BOSS-a, danas je press konferenciju održao Aldin Širanović, osnivač facebook grupe ''UDAR'' i organizator demonstracija u Tuzli.

Širanović je na press konferenciju došao u pratnji svog advokata Mirnesa Ajanovića na čiju sugestiju nije htio odgovoriti na pojedina pitanja novinara.

Aldin je predstavnicima medija pokazao dokument kojim dokazuje kako je on sa zajedno s Azurom Jahićem i Udruženjem nezaposlenih TK jedini legitimni organizator demonstracija u Tuzli.

Zanimljivo je istaći da Širanović tvrdi kako je facebook razgovor između njega i Almira Arnauta Belog, montiran.

Posljednjih dana Aldin Širanović putem telefona dobija prijetnje likvidacijom njega i njegove porodice, a smatra da one dolaze od onih koji su "izgubili svoje fotelje i od onih koji se predstavljaju kao organizatori". iste je prijavio MUP-u TK.

On također smatra da su se prvog dana protesta predstavnici kantonalne vlasti na čelu sa bivšim premijerom Seadom Čauševićem obratili demonstrantima, da se ništa od svih nemilih događaja ne bi dogodilo.

Na konferenciji za medije, Širanović je istakao da Plenum građana i građanki TK ne podržava iz razloga što Plenumu prisustvuju po njegovom mišljenju tajkuni i pojedine osobe iz političkih partija, a evo kako obrazlaže svoje tvrdnje...

 

(tuzlanski.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook