U MJESTU OMARSKA

Oduzeta veća količina Milki, odjeće, parfema i dijelova za traktore

Arhiva12.02.14, 12:14h

Bijeljina: Oduzeta veća količina Milki, odjeće, parfema i dijelova za traktore

Oduzeta falsifikovana roba - parfemi

Pripadnici Postrojbe za podršku i kontrolu terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina su 11. februara tokom kontrole u dva slučaja otkrili robu bez potrebne dokumentacije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina su 11. februara 2014. godine u mjestu Obarska prilikom kontrole teretnog motornog vozila Citroen Berlingo, bh. registracijskih oznaka, otkrili 227 čokolada "Milka“ od 300 grama i 994 "Milki“ od 100 grama bez potrebne dokumentacije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Vozilom je upravljala R. V. (1982.), državljanka BiH. O događaju je obaviješten tržišni inspektor Grada Bijeljine, koji je preuzeo predmet.

Istoga dana, pripadnici ove postrojbe su na magistralnom putu Rača - Bijeljina prilikom kontrole putničkog motornog vozila Mercedes, bh. registracijskih oznaka, otkrili 64 komada muških majica i drugih odjevnih predmeta, 75 bočica parfema i 282 komada raznih dijelova za traktore. Vozilom je upravljao S. DŽ. (1984.), državljanin BiH.

O događaju su obavješteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH, kojima su uhićeni i roba predati na daljnje postupanje, stoji u priopćenju Granične policije BiH.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook