SOLIDARNOST S BH. DEMONSTRANTIMA

'Bosansko proljeće' i u Beču

Arhiva12.02.14, 09:41h

Protest, u organizaciji udruzenja Srebrenica-Wien-Plattform-Bosnien-Österreich te Facebook gruppe 'Solidarnost sa bosanskim proljecem' imao je za cilj skretanje paznje gradjana Austrije na trenutacne dogadjaje u Bosni i Hercegovini i neminovne i neophodne drustvene promjene na svim sferama i razinama bosansko-hercegovacke zajednice

bosansko proljeće u bečuU utorak 11.02.2014, mirni protest podrške gradjanima i građankama Bosne i Hercegovine održan je i u Beču. Protest, u organizaciji udruzenja "Srebrenica-Wien-Plattform-Bosnien-Österreich te Facebook gruppe "Solidarnost sa bosanskim proljecem" imao je za cilj skretanje paznje gradjana Austrije na trenutacne dogadjaje u Bosni i Hercegovini i neminovne i neophodne drustvene promjene na svim sferama i razinama bosansko-hercegovacke zajednice.

Inicijativa koja je naisla na dobar odziv stanovnistva Beca i medija te okupila brojne gradjane Bosne i Hercegovine i Austrije. Između 120 i 150 građ podrzalo je trenutacne proteste, zahtjeve, i nastojanja gradjana Bosne i Hercegovine u cilju promjene drustvene i zivotne sredine i povecanju kvaliteta zivotnog standarda.

Skupu su se obratili organizatori Fahra Salihovic, ujedno i predsjednica udruženja "Srebrenica-Wien Plattform Bosnien-Österreich" i Dzenita Memic, ispred članova grupe "Solidarnost sa bosanskim proljećem, te Kemal Smajic ispred organizacije "Futurebag". Obratili su se prisutnima na Njemačkom i Bosanskom jeziku i iznjeli trenutacno cinjenicno stanje u Bosni i Hercegovini, te naglasili podrsku narodu Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom sve prisutne pozvala da prisustvuju narednom protestu solidarnosti u subotu 15.2.2014 u 13:00 ispred Ambasade Bosne i Hercegovine.

bosansko proljeće u beču

solidarnost u beču/Foto: Anadolija

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook