GLAVNI ODBOR SNSD-A NA TEMU DEŠAVANJA U FBIH

Dušanka Majkić: Ne postoje nikakvi razlozi za raspisivanje prijevremenih izbora u BiH!

Arhiva11.02.14, 14:49h

Glavni odbor SNSD-a razmatra aktuelnu političku situaciju u BiH izazvanu protestima građana u više bh. gradova.

Dušanka Majkić novaGlavni odbor SNSD-a razmatra aktuelnu političku situaciju u BiH izazvanu protestima građana u više bh. gradova

 U Banjoj Luci u popodnevnim satima počela je sjednica Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, javlja Anadolu Agency (AA).

Dušanka Majkić, član GO SNSD-a i zastupnica te stranke u državnom parlamentu, pred početak sjednice kazala je da će najuže rukovodstvo stranke razmatrati aktuelnu političku situaciju u BiH izazvanu protestima građana u više bh. gradova.

“Kao ozbiljna partija, mi ćemo se naravno odrediti prema dešavanjima u Federaciji BiH, ali i činjenici da je to dovelo do blokade rada državnih institucija”, kazala je Majkić.

Komentarišući činjenicu da je Socijaldemokratska partija BiH Zlatka Lagumdžije danas u parlamentarnu proceduru uputila prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH kako bi se osigurali uslovi za eventualno raspisivanje prijevremenih izbora u BiH, Majkić je istakla: “To je spašavanje SDP-a BiH”.

Dodala je da je SDP, ako je htio izmjenu Izbornog zakona, "to mogao ranije učiniti" te zaključila da usvajanje izmjene Izbornog zakona znači dugotrajnu parlamentarnu proceduru.

SNSD, kazala je Majkić, smatra da ne postoje razlozi za raspisivanje prijevremenih izbora u BiH.

 

(Anadolija/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook