'GRAĐANI TRPE TEŠKE SOCIJALNE NEVOLJE'

Savjet reisu-l-uleme IZBiH: Najoštrije osuđujemo nasilje, nedopustivi napadi na institucije!

Arhiva11.02.14, 13:40h

Na sjednici, kojoj su prisustvovali sve muftije iz Bosne i Hercegovine, predsjednik Sabora Islamske zajednice, dekan Fakulteta islamskih nauka, direktor Gazi Husrev-begove medrese i rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta, iskazano je puno suosjećanje sa građanima Bosne i Hercegovine koji 'trpe teške socijalne nevolje i razumijevanje za njihove opravdane zahtjeve'

Husein ef. Kavazović nova/ Foto: Anadolija
Savjet reisu-l-uleme Islamske zajednice Bosne i Hercegovine (IZBiH) Huseina ef. Kavazovića razmatrao je danas aktuelna dešavanja u Bosni i Hercegovini i njihov utjecaj na prilike u Islamskoj zajednici i rad njenih organa i institucija, javlja MINA-a.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali sve muftije iz Bosne i Hercegovine, predsjednik Sabora Islamske zajednice, dekan Fakulteta islamskih nauka, direktor Gazi Husrev-begove medrese i rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe Rijaseta, iskazano je puno suosjećanje sa građanima Bosne i Hercegovine koji ''trpe teške socijalne nevolje i razumijevanje za njihove opravdane zahtjeve''.

"Savjet reisu-l-uleme je izrazio duboku zabrinutost zbog posezanja za nasiljem i najoštrije osudio sve oblike nasilnog ponašanja koje je počinjeno tokom održavanja protesta. Posebna zabrinutost je iskazana zbog napada na institucije države Bosne i Hercegovine i žaljenje zbog velikih materijalnih šteta i nenadoknadivih gubitaka. Svi sudionici današnjeg sastanka u Rijasetu Islamske zajednice potpuno su saglasni u tome da je jedini ispravan i prihvatljiv puta za rješavanje otvorenih društvenih i političkih problema zakonom predviđena procedura u institucijama ustavno-pravnog sistema", saopćeno je iz Rijaseta IZBiH.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook