NERMIN NIKŠIĆ U DNEVNIKU FEDERALNE TELEVIZIJE

Građani ne moraju zbog mene ostajati na ulici, ako se noćas u Parlamentu odredi novi mandatar - ja ću podnijeti ostavku!

Arhiva10.02.14, 20:14h

Federalni premijer Nermin Nikšić gostovao je u Dnevniku Federalne televizije te odgovarao na trenutno goruća pitanja u državi, a između ostalog i na pitanje da li će podnijeti ostavku

nermin nikšić Foto_DEPOFederalni premijer Nermin Nikšić gostovao je u Dnevniku Federalne televizije te odgovarao na trenutno goruća pitanja u državi, a između ostalog i na pitanje da li će podnijeti ostavku, s obzirom da su demonstranti poručili da se neće povući sa raskrsnica u centru Sarajeva sve dok premijer i Vlada FBiH ne podnesu ostavke.

- Građani ne moraju zbog mene ostajati na ulici, ako se sutra ili noćas u Parlamentu FBiH odredi novi mandatar - ja sam spreman odmah podnijeti ostavku, rekao je Nikšić, ali i dodao da se smjene vlasti ne trebaju dešavati na ulici, već u državnim institucijama.

- Ako građani žele novu vladu, imaju pravo na to, ali ona se bira u Parlamentu i na vanrednim izborima, a ne na ulici. Mi smo obećali da ćemo odmah sutra uputiti u parlamentarnu proceduru zahtjev za izmjenu izbornog zakona, što ćemo i učiniti, a ako on ne bude prihvaćen, tražićemo od visokog predstavnika da nametne izmjene i da se što prije organizuju vanredni izbori, pojasnio je Nermin Nikšić.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook