USPOSTAVA EFIKASNIJE VLASTI?

Poslodavci Tuzlanskog kantona će učestvovati u kreiranju sastava nove vlade

Arhiva10.02.14, 17:27h

Tuzli je u toku sjednica Ekonomsko socijalnog vijeća (ESV) Tuzlanskog kantona na kojoj se razgovara o rješenjima koja bi trebala dovesti do što efikasnije uspostave vlasti u ovom kantonu

protesti u Tuzli, 3. dan/ Foto: AATuzli je u toku sjednica Ekonomsko socijalnog vijeća (ESV) Tuzlanskog kantona na kojoj se razgovara o rješenjima koja bi trebala dovesti do što efikasnije uspostave vlasti u ovom kantonu.

Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona, koji permanentno zasjeda radi iznalaženja rješenja za uspostavu funkcionisanja institucija TK,  održao je ranije sastanak s Udruženjem poslodavaca Tuzlanskog kantona.

Dogovoreno je da će ovo udruženje aktivno sudjelovati u kreiranju sastava nove Vlade Tuzlanskog kantona.

Poslodavci su stava da Vladu ubuduće moraju činiti eksperti i osobe odlučne da naporno rade za dobrobit svih građana Tuzlanskog kantona.

Poslodavci će Skupštini TK konkretne prijedloge mjera ponuditi u srijedu.

-Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona intenzivno razgovara sa svim udruženjima i organizacijama Tuzlanskog kantona koji su iskazali interes da daju svoj dopinos, uzmu učešće i pomognu u prevazilaženju trenutne situacije. Tako je i Udruženje poslodavaca Tuzlanskog kantona, koje okuplja poslodavce uspješnih preduzeća u Kantonu, iznijelo svoje stavove i ponudilo svoju pomoć za što hitniju uspostavu i funkcionisanje institucija sistema. Zajednički je stav da svako u svojoj odgovornosti mora, poštujući ustav i zakone, poduzeti maksimalne napore za stabilizovanje situacije i obezbjeđenje funkcionisanja institucija Kantona - saopćio je Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook