NEKOLIKO STOTINA DEMONSTRANATA NA ŠPANSKOM TRGU

Završeni protesti u Mostaru, novi najavljeni za sutra

Arhiva10.02.14, 14:01h

Više stotina osoba, koje se okupile na mirnom prosvjedu na Španjolskom trgu u Mostaru, razišlo se već nakon sat vremena. Za sutra u 13 sati najavljeno je ponovno okupljanje na Španjolskom trgu

protesti u mostaru, 10. februarViše stotina osoba, koje se okupile na mirnom prosvjedu na Španjolskom trgu u Mostaru, razišlo se već nakon sat vremena. Za sutra u 13 sati najavljeno je ponovno okupljanje na Španjolskom trgu.

 Prosvjed je održan unatoč tomu što nije odobren od nadležnih službi, no policija nije reagirala već je samo promatrala prosvjednike.

 Iako su se prosvjednici razišli, više desetaka policajac ostalo je osiguravati središte grada.

 Prosvjednici su tijekom današnjeg okupljanja iznijeli svoje zahtjeve, a to su rješavanje statusa djelatnika uništenih tvrtki, obvezno zapošljavanje socijalnih djelatnika u osnovnim i srednjim školama, osiguranje sredstava za nezaposlene majke rodilje te povećanje, ujednačavanje socijalnih davanja na području Federacije Bosne i Hercegovine kao i pravo na život i pravo na rad.

Također, prosvjednici su tražili linearno povećanje mirovina, ukidanje dodatnog financiranja poslanika i zaposlenika u organima uprave na osnovu raznih povjerenstava, ukidanje plaća ministara nakon isteka mandata, ujednačavanje plaća političara s plaćama ostalih zaposlenika javnog i privatnog sektora, smjenu vlade, smjenu premijera i ministara.Više stotina ljudi okupilo se danas u 13 sati na Španskom trgu u Mostaru gdje održavaju, ranije najavljene, mirne prosvjede tražeći da se ispune njihovi zahtjevi.

Prosvjednici su zahtijevali rješavanje statusa djelatnika uništenih tvrtki, obvezno zapošljavanje socijalnih djelatnika u osnovnim i srednjim školama, osiguranje sredstava za nezaposlene majke rodilje te povećanje, ujednačavanje socijalnih davanja na području Federacije Bosne i Hercegovine kao i pravo na život i pravo na rad.

Također, traži se linearno povećanje mirovina, ukidanje dodatnog financiranja poslanika i zaposlenika u organima uprave na osnovu raznih povjerenstava, ukidanje plaća ministara nakon isteka mandata, ujednačavanje plaća političara s plaćama ostalih zaposlenika javnog i privatnog sektora, smjenu vlade, smjenu premijera i ministara.

Podsjećamo, policija je ranije upozoravala građane da ne izlaze ne prosvjede, no unatoč zabrani građani su došli na Španjolski trg.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook