VIDEO/ BH. KAPITEN POSTIGAO 13 POENA I IMAO 11 SKOKOVA

Mirza Teletović zabilježio double-double učinak u pobjedi Brooklyn Netsa

Arhiva10.02.14, 08:18h

Bio je drugi skakač i strijelac pobjedničke ekipe, ali pogodio je samo jednu trojku iz osam pokušaja. Slobodna bacanja šutirao je 50 posto (4/8), dok mu je ukupni šut iz igre iznosio 4/12

Mirza Teletović nova
Brooklyn Netsi slavili su trijumf na domaćem terenu protiv New Orleansa rezultatom 93:81. Pobjednik je odlučen već nakon prvog poluvremena, kada su Netsi na odmor otišli sa 51:28, tako da im ni opuštanje u nastavku nije ugrozilo trijumf.

Naš najbolji košarkaš Mirza Teletović opet je imao lošu šutersku noć, ali je to ipak nadoknadio double – double učinkom. Kapiten bh. reprezentacije na terenu je proveo nešto više od 30 minuta, te je zabilježio 13 poena i 11 skokova. Bio je drugi skakač i strijelac pobjedničke ekipe, ali pogodio je samo jednu trojku iz osam pokušaja. Slobodna bacanja šutirao je 50 posto (4/8), dok mu je ukupni šut iz igre iznosio 4/12.

Najefikasniji igrač domaćih bio je Plumlee sa 22 koša, ali i 13 koševa, dok je Anderson, kao i Teletović, dodao 13 poena. Goste je predvodio Davis sa 24 koša i devet skokova.

(Sport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook