FOTO/ OBRATILA SE 'ČOBANIMA' PUTEM FACEBOOK PROFILA

Uposlenica MUP-a TK: 'Kerovi će da vam je*u mamu'!

Arhiva10.02.14, 07:58h

Glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić za Tuzlanski.ba je kazao da će ovaj slučaj biti ispitan i ako se utvrdi odgovornost službenice PS Istok Službenica Policijske stanice Istok, će biti sankcionisana prema važećem Zakonu o policijskim služebenicima TK

protesti u tuzli/ Foto: Anadolija
Službenica Policijske stanice Istok – Slavinovići Tuzla, se oglasila putem svog Facebook profila na kojem je objavila status u kojem stoji:

„Hvala svim mojim prijateljima na pozivima i porukama, sreća moja živa sam, zdrava... hvala i mojim 'prijateljima' na svakom bačenom kamenu i na svakoj psovki .... Prošlo je sve a mi se Čobani vidimo na mom terenu na cesti opet, gdje niste tako jaki kad nema maski, mase iza vas i računara ispred vas...pa ćete da vidite kako će Kerovi da vama je*u mamu...."

Glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić za Tuzlanski.ba je kazao da će ovaj slučaj biti ispitan i ako se utvrdi odgovornost službenice PS Istok Službenica Policijske stanice Istok, će biti sankcionisana prema važećem Zakonu o policijskim služebenicima TK.

U vršenju svojih dužnosti, policijski službenik djeluje na nepristrasan i zakonit način, vođen javnim interesom da služi i pomaže javnosti, promovišući razvoj i očuvanje demokratske prakse u skladu sa zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda. (Zakon o policijskim službenicima TK, Član.3 - Osnove za rad)

Smatramo da je ovakvim stavom i komentarom službenica MUP-a TK, direktno narušila kredibilitet i ugled svojih kolega koji časno, savjesno i profesionalno obavljaju svoj posao i zadatke.

službenica MUP-a TK

(Tuzlanski.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook