(DEZ)INFORMACIJE OKO PREKIDA NASTAVE U KANTONIMA

U Tuzli nema nastave do daljnjeg, u Kantonu Sarajevo učenici u ponedjeljak moraju biti u školskim klupama

Arhiva09.02.14, 23:20h

U Tuzli, prema odluci kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, nastave u osnovnim i srednjim školama neće biti do daljnjeg. U ostalim kantonima nastava će biti redovna, a na nivou kantonalnih vlasti bit će izvršene procjene sigurnosnog stanja i u slučaju pogoršanja izdate odgovarajuće preporuke

Đaci, novaU javnosti su se tokom večeri pojavile informacije o prekidu nastave u Kantonu Sarajevo u ponedjeljak i utorak, no prema informacijama do kojih je došao BHRT-e iz izvora Ministarstva obrazovanja Federacije BiH, prekid nastave odnosi se samo na Tuzlanski kanton.

Naime, sutra će u Zenici biti održana redovna nastava, ali će tokom dana biti održani i sastanci s roditeljima s kojima će biti dogovarane mjere za smirivanje stanja.

Prema informacijama koje je BHRT dobio od ministra u Vladi Kantona Sarajevo Zlatka Petrovića, Vlada je odlučila da se nastava u Kantonu Sarajevo ne prekida. Učenici sutra treba da budu u svojim klupama, a direktorima škola je data mogućnost da u skladu s procjenom stanja na terenu i u komunikaciji s policijskim upravama prekinu nastavu i učenike puste kući.

Pri tome je Vlada vodila računa da su se protesti prethodnih dana uglavnom odvijali na teritoriji općine Centar Sarajevo, pa u drugim dijelovima grada i Kantona nije bilo sigurnosnih smetnji za odvijanje nastave.

U Tuzli, prema odluci kolegija Skupštine Tuzlanskog kantona, nastave u osnovnim i srednjim školama neće biti do daljnjeg.

U ostalim kantonima nastava će biti redovna, a na nivou kantonalnih vlasti bit će izvršene procjene sigurnosnog stanja i u slučaju pogoršanja izdate odgovarajuće preporuke.

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook