RUDARI FBIH I SINDIKAT IP KRIVAJA PORUČUJU

Nećemo podržati smjenu Vlade FBiH i Nermina Nikšića, jer smo s njima konačno počeli rješavati svoje probleme!

Arhiva09.02.14, 19:27h

Samostalni sindikat radnika rudnika FBiH i Sindikat IP Krivaja oglasili su se večeras saopštenjem u kome podržavaju opravdane zahtjeve nezadovoljnih radnika, ali apeluju na građane da ne ruše faderalnu Vladu jer se situacija na taj način može dodatno pogoršati

Vlada FBiH, mart 2013Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine saopćio je da pruža apsolutnu podršku svim opravdanim zahtjevima obespravljenih radnika u FBiH.

Iz ovog sindikata napominju da su uvijek bili spremni podržati druge, a isto tako i sami se boriti za bolje usIove rada i život dostojan čovjeku.

- Nikada nećemo podržati ugrožavanje života pripadnika MUP-a Federacije BiH te paljenje i rušenje državne imovine. Samostalnom sindikatu radnika rudnika Federacije BiH do sada nijedan granski sindikat nije predstavio zantjev za smjenu Vlade Federacije BiH. Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH je u toku 2013. godine konstanto pregovorao sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem i problematika u rudnicima se počela rješavati, na što smo čekali dugi niz godina. Svim pojedincima i grupama koji misle da mogu manipulisati rudarima želimo poslati jasnu poruku: "Nas se klonite" - saopćeno je iz Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

Svi problemi se mogu rješavati dogovorima o čemu svjedoči i primjer IP Krivaja d.o.o. Zavidovići - u stečaju - izjavio je predsjednik Sindikata IP Krivaja  Ferid Balić.

On je također kazao da već dvije i po godine sarađuju sa premijerom Nerminom Nikšićem i sa Vladom FBiH i da su zadovoljni, jer su puno učinili za preduzeće Krivaja, tako da radnici vjeruju u spas kompanije.

- Uz pomoć Vlade FBiH smo uspjeli napraviti iskorak za ovu firmu i njenih hiljadu radnika i veoma smo blizu rješavanju nagomilanih problema -  kazao je Balić za Fenu, komentarišući zahtjeve demonstarnata za smjenom Federale vlade i premijera.

- Ukoliko premijer podnese ostavku, bojim se da bi propali neki raniji dogovori i rješenja za ovu firmu. Podržavamo opravdane zahtjeve nezadovoljnih radnika, ali apelujemo na građane da ne ruše Vladu jer se situacija na taj način može dodatno usložniti -  dodao je Balić.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook