PROTESTI I U BIJELJINI

Uz parole 'Lopovi, lopovi' i 'Bijeljina je Srbija, nikad Federacija' okupile se dvije grupe demonstranata

Arhiva09.02.14, 16:26h

Bijeljini je oko 14 sati završeno okupljanje građana na trgu ispred zgrade gradske administracije, koje je počelo nepun sat ranije

Bijeljina Bijeljini je oko 14 sati završeno okupljanje građana na trgu ispred zgrade gradske administracije, koje je počelo nepun sat ranije.

Okupilo se stotinjak građana koji su uzvikivali “Lopovi, lopovi” i “Lopovi, napolje”.

Istovremeno, samo desetak metara dalje, ispred zgrade Centra za kulturu, okupila se duga grupa građana koji su uzvikivali “Srbija, Srbija”, “Mnogo ste smiješni”, “Bijeljina je Srbija, nikad Federacija”.

Na ulici su bile prisutne jake policijske snage koje su razdvajale okupljene grupe građana.

Dešavanja je pratio veći broj znatiželjnika, a incidenti nisu zabilježeni.

Demonstrantima se nije obratio niko od gradskih zvaničnika, ali je jutros održan sastanak predstavnika svih političkih partija u Bijeljini.

Sa sastanka je upućen apel članovima svih stranaka da se uzdrže od izlaska na ulicu, javila je BN televizija.

Inače, entitetski predsjednik Milorad Dodik izjavio je danas da „svi odgovorni ljudi u RS-u izražavaju spremnost da se suprostave bilo kakvom nasilju i uvozu nemira i demonstracija iz FBiH u RS, o čemu postoje indicije i planovi“.

-Postoje organizacije u Tuzli koje žele da osiguraju priustvo demonstranata iz Tuzle u Bijeljini. Za nas je to nedospustivo. Policija RS-a takav uvoz nereda u RS-u neće dozvoliti i bit će spriječen i procesuiran svako onaj ko to čini; ustvrdio je Dodik na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

On je naveo da je zahvalan grđanima RS-a "koji nisu nasjeli na provokacije iz FBiH i njihovih trabanata u RS-u koji su se odmah podigli u RS-u tražeći neku solidarnost s onim što smo vidjeli u FBiH".

 

 

(FENA/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook