PREOKRET U SARAJEVU/ I ORGANI REDA STALI UZ GRAĐANE

Policajci skinuli kacige i odložili štitove, demonstranti ih pozdravili aplauzom!

Arhiva09.02.14, 15:11h

Na ulicama prijestolnice BiH nalazi se oko 300 građana koji traže puštanje na slobodu demonstranata privedenih tokom nereda u petak

protesti ispred predsjedništva bih/ foto: AADemonstranti u Sarajevu, koji su se oko podneva okupili ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prišli su objektu i blokirali saobraćaj u dijelu Titove ulice, a odatle su se premjestili do zgrade Policijske uprave Centar, gdje ih je dočekalo oko 50 pripadnika specijalne policijske jedinice.

Tokom demonstracija ispred PU Centar nekoliko osoba je izvedeno iz objekta. Lica su u pratnji policije premještena na zasad nepoznatu lokaciju.

Demonstranti su se potom okupili ispred zgrade Tužilaštva kantona Sarajevo, gdje su ih dočekali policajci koji su skinuli kacige i spustili štitove, što su okupljeni građani pozdravili aplauzom.

Na ulicama prijestolnice BiH nalazi se oko 300 građana koji traže puštanje na slobodu demonstranata privedenih tokom nereda u petak.

Više desetina građana okupilo se danas ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu, gdje je nastavljen mirni protest koji je održan i jučer, javio je reporter Anadolu Agency(AA).

VEZANI TEKST: FOTO/ SVE VIŠE GRAĐANA NA PROTESTIMA U SARAJEVU: Demonstranti stigli pred PU Centar i uzvikuju 'Djecu napolje, lopove u zatvore'. Stigli i specijalci u punoj opremi!

(Anadolsija/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook