SARAJLIJE NAJAVLJUJU MIRNO OKUPLJANJE

Danas u podne novi mirni protesti ispred Predsjedništva BiH

Arhiva09.02.14, 10:58h

Jučer popodne je nekoliko stotina okupljenih zahtijevalo bezuslovnu i momentalnu ostavku Vlade Kantona Sarajevo i Vlade Federacije BiH i formiranje nestranačkih vlada, nepreduzimanje nikakvih mjera kojima bi se ograničile mirne demonstracije građanstva, te hitno oslobađanje demonstranata, nepokretanje krivičnih postupaka i obustavljanje „lova na ljude“

predsjedništvo bih - zapaljeno/ RSEGrađani Sarajeva koji su se jučer popodne okupili ispred zgrade Predsjedništva BiH, kako bi na miran način izrazili svoje nezadovoljstvo postojećim stanjem u zemlji, najavili su mirno okupljanje i danas u podne na istom mjestu.

Jučer popodne je nekoliko stotina okupljenih zahtijevalo bezuslovnu i momentalnu ostavku Vlade Kantona Sarajevo i Vlade Federacije BiH i formiranje nestranačkih vlada, nepreduzimanje nikakvih mjera kojima bi se ograničile mirne demonstracije građanstva, te hitno oslobađanje demonstranata, nepokretanje krivičnih postupaka i obustavljanje „lova na ljude“.

U međuvremenu, sinoć je Vlada Kantona Sarajevo održala vanrednu sjednicu na kojoj je premijer Kantona Sarajevo Suad Zeljković obavijestio članove Vlade da će podnijeti neopozivu ostavku na funkciju premijera.

(Fena/md)

VEZANI TEKSTOVI: NEFORMALNA GRUPA GRAĐANA SARAJEVA PREDSTAVILA SVOJE ZAHTJEVE: Tražimo bezuslovnu i momentalnu ostavku Vlade KS i Vlade Federacije i formiranje nestranačkih vlada!

FOTO/ NOVI PROTESTI U GLAVNOM GRADU U NEDJELJU U PODNE: Sarajevo na nogama: Građani će protestovati dok ne padnu ostavke!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook