FOTO/ POMOĆ RADNICIMA KOMUNALNIH PREDUZEĆA

Nekolicina Sarajlija čisti ulice nakon jučerašnjih protesta

Arhiva08.02.14, 17:55h

Radnici komunalnih preduzeća, uz pomoć manjeg broja građana Sarajeva zajedno rade na čišćenju nereda oko zgrade Predsjedništva BiH i zgrade Vlade Kantona Sarajevo, koji je nastao tokom sinoćnjih protesta u glavnom gradu BiH

Čišćenje Sarajeva nakon protesta/ Foto: AAFoto: AA

Komunalna preduzeća, uz pomoć građana Sarajeva zajedno rade na čišćenju nereda oko zgrade Predsjedništva BiH i zgrade Vlade Kantona Sarajevo, koji je nastao tokom sinoćnjih protesta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, javlja novinar Anadolu Agency (AA).

Radnici komunalnih preduzeća i građani čiste ulice oko dviju zgrada, a park iza zgrade Predsjedništva BiH skoro je očišćen. S druge strane, u Koševskom potoku pored Ali-Pašine džamije još uvijek se nalazi sinoć zapaljeni automobil, kao i veliki broj namještaja i tehničke opreme koju su demonstranti bacali kroz prozore nakon ulaska u zgradu. Zapaljeni automobili pored zgrade Predsjedništva BiH još uvijek su na ulici.

Čišćenje Sarajeva nakon protesta/ Foto: AA

Protesti su širom Bosne i Hercegovine počeli prekjučer u znak podrške demonstrantima u Tuzli, a situacija je eskalirala jučer kada su u četiri bosanskohercegovačka grada, Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici, demonstranti palili zgrade vlada i druge objekte.

Čišćenje Sarajeva nakon protesta/ Foto: AA

Čišćenje Sarajeva nakon protesta/ Foto: AA

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook