VIDEO/ ZASTRAŠUJUĆI POGLED NA KRAJ DRUGOG SVJETSKOG RATA

Jezivo podsjećanje: Objavljen dosad neviđeni snimak bombardovanja Nagasakija

Arhiva08.02.14, 16:43h

Na YouTube kanalu prije dva dana objavljen je novi, nijemi snimak u trajanju od 11 minuta i 21 sekunde koji prikazuje američko bombardovanje Hagasakija. Snimak počinje pripremanjem nuklearne bombe i njenim ukrcavanjem u avion pa sve do izbacivanja na određenu destinaciju

bombardovanje NagasakijaNitko sa sigurnošću ne može reći koliko je žrtava odnijelo bacanje nuklearne bombe jer su mnogi preživjeli kasnije umirali od posljedica bombardiranja, kao što su rak i leukemija...

Na YouTube kanalu, prije dva dana objavljen je novi, nijemi snimak u trajanju od 11 minuta i 21 sekunde koji prikazuje američko bombardovanje Hagasakija. Snimak počinje pripremanjem nuklearne bombe i njenim ukrcavanjem u avion pa sve do izbacivanja na određenu destinaciju.

Jezivi snimci nastali su 9. avgusta 1945. godine, a uhvaćeni su sa drugog aviona sa kojeg je praćena cijela akcija i trenutak eksplozije.

Ovaj zastrašujući snimak još je jedno podsjećanje na brutalan kraj Drugog svjetskog rata i ogromne žrtve koje je oduzeLa destruktivna tehnologija, kao i na posljedice koje su iza nje ostale decenijama. 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook