SARAJEVSKI STUDENTI POZIVAJU NA ODGOVORNOST SIGURNOSNIH ORGANA

Zašto da naš bunt koriste pojedinci u svrhu vlastitih interesa, a posebno u svrhu nasilja i rušenja!

Arhiva08.02.14, 15:13h

Smatramo da nadležni organi reda i sigurnosti tokom protesta, nisu izvršavali svoje zakonske dužnosti, zbog čega je dopušteno divljanje nekoliko stotina osoba koje su zapalile zgrade i ugrozile sigurnost građana Sarajeva, poručuje Stidenstski parlament UNSA

Sarajevo u plamenu_07_02_2014Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu poziva na odgovornost sigurnosnih struktura u državi. Smatramo da nadležni organi reda i sigurnosti tokom protesta, nisu izvršavali svoje zakonske dužnosti, zbog čega je dopušteno divljanje nekoliko stotina osoba koje su zapalile zgrade i ugrozile sigurnost građana Sarajeva.

Najoštrije osuđujemo djelovanje organizovanih grupa i pojedinaca koji zloupotrebljavaju proteste u svrhu nasilja, pljačke, kriminala, i uništavanja javne imovine. Također, najoštrije osuđujemo sve one političare i partije koji ove proteste žele iskorisititi u svoju promociju!

Budimo dostojanstveni i konstruktivni, ne dozvolimo da našu patnju i nezadovoljstvo koja je proizvela naš bunt koriste pojedinci i grupe u svrhu vlastitih interesa, a posebno ne dozvolimo da to koriste u svrhu nasilja i rušenja!

Mi imamo IZBORE NA KOJIMA TREBAMO i MOŽEMO SRUŠITI SVE ONE KOJI TO ZASLUŽUJU, DEMOKRATSKIM PUTEM, zgrade i imovina naše domovine su NAŠE i niko nema pravo da to uništava!

Ostanimo dostojanstveni i pozovimo sve one koji učestvuju u vlasti da preuzmu odgovornost za sve što rade, kao i sva tužilaštva i sudove da pokrenu postupke protiv svih onih koji uništavaju našu privredu i naša preduzeća koja su osnova ekonomskog razvoja naše domovine i naše budućnosti.

Napredak našeg društva će doći onda kada najozbiljnije prihvatimo odgovornost za sve što radimo, i kada damo do znanja svima koji učestvuju u vlasti da pratimo njihov rad i da će za njega sigurno odgovarati građanima koji ih demokratskim izborima biraju. Oni su predstavnici svih nas, oni treba da rade za sve nas i za našu domovinu, a ne za lične i partijske interese.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook