IZJAVA DANA/ SENAD PEĆANIN NA FACEBOOKU O SARAJEVSKIM DEMONSTRACIJAMA

Političari kukaju nad spaljenim Arhivom, besramni gadovi! A šta će vrijedni dokumenti u vlažnim podrumima i kartonskim kutijama?

Arhiva08.02.14, 15:27h

Bivši vlasnik i glavni i odgovorni urednik magazina BH Dani sinoć se na svom Facebook profilu osvrnuo na jučerašnja dešavanja u Sarajevu

SENAD PEĆANIN 1Piše: Senad Pećanin (Facebook)

U kartkom osvrtu na jučerašnje demonstracije i vatru koja je gutala gradske institucije Sarajeva, koje je pobrojao u devet tačaka, Pećanin je zapisao:

- Dana 25. avgusta 1992. sam stajao na obali Miljacke i gledao kako gori Vijećnica. Nikada nisam imao sličniji osjećaj nego prije nekoliko sati kada sam gledao kako gori zgrada Skupštine Grada.

Potom se osvrnuo na izjave pojedinih političara koji su nakon jučerašnjih događaja zasipali javnost demagoškim floskulama, kao da sve ove demonstracije i nemaju nikakve veze s njima, te zapisao:

- Političari sad kukaju nad spaljenim Arhivom i uništenim vrijednim historijskim dokumentima?! Besramni gadovi! A šta će vrijednih historijski dokumenti u vlažnim podrumima, u kartonskim kutijama? Zašto nisu mikrofilmovani?

U rezimeu demonstracija koje su podigle na noge cijelu Federaciju, Pećanin zaključuje:

- Nadam se da ću ipak zaspati večeras, a volio bih da sanjam sljedeće: mirnim protestima u svim dijelovima BiH građani natjerali zastupnike Parlamenta BiH da Ustav BiH usklade sa dva zahtjeva: da budu raspisani izbori za Ustavotvornu skupštinu BiH, a da se na njima pasivno biračko pravo uskraćuje svim građanima koji su od prvih višestranačkih izbora do danas imali bilo kakvu funkciju u izvršnoj ili zakonodavnoj vlasti.

Laku noć!.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook