FOTO/ MIRNI NASTAVAK PROTESTA

Tuzlaci u akciji čišćenja ulica nakon jučerašnjih demonstracija

Arhiva08.02.14, 14:07h

Na ulicama Tuzle gdje su se jučer desili veliki neredi već danas se okupio značajan broj Tuzlaka koji pomažu gradskoj komunalnoj jedinici u raščišćavanju

akcija čišćenja tuzle/ Foto: kameleonFoto: Kameleon
Poslije jučerašnjih protesta u Tuzli tokom kojih su demonstranti zapalili zgradu Vlade TK i Općine Tuzla te kamenovali zgrade pravosudnih institucija, u Tuzli je osvanulo mirno jutro, a već oko podneva na ulicama tog grada okupio se značajan broj građana koji pomažu u čišćenju ulica i uklanjanju krhotina, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama reportera AA koji se nalazi na licu mjesta, na ulicama Tuzle gdje su se jučer desili veliki neredi već danas se okupio značajan broj Tuzlaka koji pomožu gradskoj komunalnoj jedinici u raščišćavanju.

Tuzla dan poslije protesta, akcija čišćenja/ Foto: AAFoto: AA

“Oko 12:00 sati počeli su se okupljati momci i djevojke koji čiste prostor oko Vlade Tuzlanskog kantona”, poručuje grupa mladića koji se nalaze u blizini tog mjesta, a i sami će pomoći u raščišćavanju.

Ranije je na Facebook grupi "50.000 ljudi na ulice za bolje sutra“, zakazano čišćenje zapaljenih zgrada u Tuzli.

Tuzla dan poslije protesta, akcija čišćenja/ Foto: AA

U Općini Tuzla počeo je uviđaj u šalter sali koja je u potpunosti uništena. Radni listovi i drugi dokumenti razbacani su pored saobraćajnice, a tek nakon uviđaja znat će se jesu li uništene matične knjige i drugi vrijedni dokumenti.

akcija čišćenja tuzle/ Foto: tip.ba

Nakon toga uviđaj će se obaviti u prizemlju i prvom spratu zgrade. Demonstranti su u svom naletu na Općinu Tuzla razbili i kip Meše Selimovića. Uposlenici Općine Tuzla došli su ispred zgradu, a službenicima policije će navesti šta su imali u svojom kancelarijama.

Tuzla dan poslije protesta/ Foto: AA

Čeka se na uviđaj i u zgradama Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva na kojima nije bilo paljevine, ali su porazbijani prozori i oštećena fasada.

zgrada Općine Tuzla - demolirana i zapaljena/ Foto: AA

(AA/md)

VEZANI TEKST: OKUPLJANJE ISPRED VLADE TK: U Tuzli danas nastavak protesta: 'Mi čistimo svoj nered, vi čistite svoj!'


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook