SINOĆ NA PODRUČJU ZENICE

Uhapšene tri osobe zbog korupcije u SIPA-inoj akciji 'Značka'

Arhiva08.02.14, 13:23h

Slobode su lišeni M.M. (1958.), S.S. (1953.) i Z.M. (1959.), koje će nakon izvršene kriminalističko-tehničke obrade u službenim prostorijama SIPA-e biti predate Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje

Sipa - nova slika
Postupajući po naredbama Općinskog suda u Zenici, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), sinoć su, slobode lišili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi, krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivičnim djelom pomaganje.

Slobode su lišeni M.M. (1958.), S.S. (1953.) i Z.M. (1959.), koje će nakon izvršene kriminalističko-tehničke obrade u službenim prostorijama SIPA-e biti predate Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona na dalje postupanje.

U okviru ove akcije izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičene osobe na području općine Zenica, kao i pretres službenih prostorija u KPZ Zenica, u kojem su zaposlene dvije osobe lišene slobode.

Aktivnosti na ovom predmetu se nastavljaju, a o rezultatima javnost će biti naknadno informirana, saopćeno je danas iz SIPA-e.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook