PRVI INCIDENT ZBOG OLIMPIJADE

Putnik sa bombom pokušao oteti avion i uputiti se prema Sočiju

Arhiva08.02.14, 10:40h

Prema izvještajima turskih medija koji još nisu zvanično potvrđeni ukrajinski putnik je prijetio da će aktivirati bombu ako se avion sa 110 putnika ne okrene i uputi prema Sočiju u Rusiji gdje su se sinoć otvorile Zimske olimpijske igre

airbus 330


Turske specijalne snage uhapsile su putnika koji je prijetio bombom i pokušao da otme avion koji je letio iz Ukrajine za Istanbul ističući da želi da ide u Soči na Zimske olimpijske igre, javili su turski mediji, a prenijele agencije.

Prema izvještajima turskih medija koji još nisu zvanično potvrđeni ukrajinski putnik je prijetio da će aktivirati bombu ako se avion sa 110 putnika ne okrene i uputi prema Sočiju u Rusiji gdje su se sinoć otvorile Zimske olimpijske igre.

Putnik je pokušao da nasilno otvori vrata između pilotske kabine i putnika, naveli su mediji.

Čim je pilot dao znak za uzbunu turska vojna avijacija je poslala lovca F16 koji je primorao avion da sleti u Istanbulu.

Putnik je odveden u policijsku stanicu na ispitivanje nakon što je avion kompanije "Pegasus" iz ukrajinskog grada Harkova sletio pod pratnjom turskih borbenih aviona na istanbulski aerodrom "Sabiha Gokčen".

Interventne i antiterorističke jedinice turske policije odmah su ušle u letjelicu i počele sa pretragom aviona i kontrolom putnika.

Prema navodima agencija AP, jedan neimenovani zvaničnik demantovao je medijske izvještaje da je jedan putnik na avionu pokušao da natjera pilota da avion odveze u Soči.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook