FOTO/ POTPUNI HAOS U CENTRU PRIJESTOLNICE

Jezivi prizori sa sarajevskih ulica: Zapaljene zgrade, razbacani dokumenti, fotelje, plazma televizori...

Arhiva08.02.14, 09:59h

Nakon jučerašnjih dramatičnih događaja, na ulicama Sarajeva i drugih gradova Bosne i Hercegovine situacija je uglavnom stabilizirana i utvrđuju se počinjene štete u nasilju koje je kulminiralo tokom protesta

Ulice Sarajeva nakon protesta, februar 2014./ Foto: AAFoto: AA

Nakon jučerašnjih dramatičnih događaja, na ulicama Sarajeva i drugih gradova Bosne i Hercegovine situacija je uglavnom stabilizirana i utvrđuju se počinjene štete u nasilju koje je kulminiralo tokom protesta,  javlja Anadolu Agency (AA).

Kako javlja reporter AA, požar na zgradi Vlade Kantona Sarajevo još uvijek tinja, a iz zgrade se diže dim. Na mjestu događaja su i vatrogasne ekipe, koje se i jutros bore da potpuno saniraju požar.

U blizini oko zgrada institucija razbacane su stolice, fotelje i drugi namještaj, plazma televizori, kao i dokumenti.

Ulice Sarajeva nakon protesta, februar 2014./ Foto: AA

Jutros je ispred zgrade Predsjedništva BiH tužan prizor. Porazbijana su stakla na prvom i drugom, pa i trećem spratu zgrade starije od jednog stoljeća. Zapaljen je depo Arhiva BiH s vrijednim dokumentima. Ispred zgrade su papiri i kontejneri.

Pored zgrade su ostaci policijskih vozila koji su zapaljeni. Porazbijani su prozori i na zgradi u kojoj je smješteno Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Na cesti je staklo, ali i voda koja je ostala nakon gašenja objekta. Zgradu čuva policija i ne može joj se priči. Još uvijek niko ne raščišćava posljedice jučerašnjeg haosa u Sarajevu.

Nakon cjelodnevnih nereda i nasilja na ulicama Sarajeva, zatim Tuzle, Mostara, Bihaća, Zenice i drugih bh. gradova, situacija u Bosni i Hercegovini se sinoć smirila.

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook