POZNATI NOVINAR TVRDI

Mufid Memija: Nema govora o spontanim dešavanjima, ovi protesti su 'preorganizovani'

Arhiva07.02.14, 17:47h

Povodom aktuelnih protesta koji su zahvatili više gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine, Mufid Memija, koji je godinama u TV novinarstvu i vanjskopolitički analitičar, kaže da je ovo 'preorganizirano'

mufid memijaPovodom aktuelnih protesta koji su zahvatili više gradova u Federaciji Bosne i Hercegovine, Mufid Memija, koji je godinama u TV novinarstvu i vanjskopolitički analitičar, kaže da je ovo "preorganizirano".

- Takve stvari se inače ne mogu, bez obzira na dubinu socijalnih uzroka, naročito kod trpeljivog naroda, u kratkom roku i s toliko društvene energije, usmjeriti na jednu tačku - rušenje sistema i uništavanje društvene imovine - kaže Memija.

On je to izjavio zamoljen da za Agenciju Fena prokomentira događaje nakon što je došlo do sukoba policije i protestnika u Tuzli i Sarajevu, te Bihaću gdje su zapaljene zgrade kantonalnih vlada i dok stižu vijesti o paljenju objekata i drugih institucija u Sarajevu i drugim gradovima.

Vijesti o nemirima pristizale su tokom dana i iz drugih mjesta u Federaciji BiH.

Što se tiče Republike Srpske, glasovi podrške protestima u Tuzli i drugim gradovima FBiH su se dosad javili s mirnih, manjih skupova (u odnosu na one u Federaciji BiH) od aktera iz nevladinog sektora u Banjoj Luci i Prijedoru.

(fena/dh)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook