ŽIVKO BUDIMIR, PREDSJEDNIK FBIH

Pozivam sudionike demonstracija da zadrže čovječnost i nastave prosvjedovati u mirnom duhu

Arhiva07.02.14, 16:00h

Mišljenja je da su građani diljem Bosne i Hercegovine pokazali ovih dana kako nisu zaboravili svoje pravo na dostojanstven život, pokazali su da mogu i znaju reći kad je dosta te da su zainteresirani za stanje u BiH i bolje sutra svoje djece

zivko budimir nova

Socijalni bunt u Bosni i Hercegovini već se godinama osjeća u zraku, bilo je samo pitanje vremena kada će eskalirati, kazao je danas predsjednik Federacije BiH Živko Budimir.

- O opravdanom nezadovoljstvu građana koje će rezultirati buntom govorim javno od početka svog mandata, napominjući da određene političke skupine i njihovi dužnosnici zanemaruju interese stanovnika Bosne i Hercegovine koji su im dali svoj glas i postavili ih na položaj da odlučuju - istaknuo je.

Mišljenja je da su građani diljem Bosne i Hercegovine pokazali ovih dana kako nisu zaboravili svoje pravo na dostojanstven život, pokazali su da mogu i znaju reći kad je dosta te da su zainteresirani za stanje u BiH i bolje sutra svoje djece.

Pozvao je sudionike ovih dešavanja da zadrže čovječnost, da ne zaborave tko su i što su, kao i da prosvjede ukoliko ih namjeravaju nastaviti, nastave u mirnom duhu jer uništavanje zajedničke imovine te fizičko nasilje neće riješiti ništa.

- Svaki nastradali prosvjednik i nastradali policajac samo su ljudi koji možda čak i dijele iste probleme, možda ih kući čeka bolesno dijete, kuća koju ne mogu ugrijati ili koja prokišnjava, prazan stol - istaknuo je Budimir.

Također, apelirao je na političke skupine i pojedince da ne iskorištavaju socijalne nerede za prikupljanje osobnih poena, ovo nije vrijeme za kampanju, ovdje se radi o ljudskim sudbinama.

- Ovo je pokazatelj da su Bosnu i Hercegovinu protekla dva desetljeća vodili pogrešni ljudi. Neki od njih su danas u opoziciji i čekaju svoju priliku da ponovno zgrabe vlast, neki su na vlasti, neki su iz carstva podzemlja došli na političku scenu, a zajedničko im je svima da Bosnu i Hercegovinu gledaju kao svoj osobni rudnik zlata, da ostavljaju iza sebe opustošena poduzeća, opljačkane obitelji, kaos i jad - kazao je Budimir te je zamolio za mirne i dostojanstvene prosvjede.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook