DEMANTOVANE INFORMACIJE

Demonstranti iz Tuzle nisu opljačkali tržni centar Omega!

Arhiva07.02.14, 10:59h

Željeli bismo demantovati informacije o pljačkanju TC Omega Tuzla od strane demonstranata koje su plasirali pojedini mediji. Ponavljamo, nikakva pljačka se nije desila u prostoru našeg centra", navedeno je na zvaničnoj stranici tržnog centra

protesti u Tuzli/ Foto: Anadolija
Iz tržnog centra "Omega" demantovali su informacije da su demonstranti tokom protesta u Tuzli opljačkali njihovu poslovnicu.

Kako stoji na zvaničnoj web stranici TC ''Omega'' drugog dana demonstracija u Tuzli, nije došlo do pljačke pomenutog centra koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Vlade TK.

''Ovom prilikom bismo željeli demantovati informacije o pljačkanju TC ''Omega'' Tuzla od strane demonstranata koje su plasirali pojedini mediji. Ponavljamo, nikakva pljačka se nije desila u prostoru našeg centra'', napisao je Goran Marković iz Odjeljenja za marketing centra Omegase na zvaničnoj web stranici TC ''Omega''.

S obzirom na nastavak demonstracija u Tuzli, a iz sigurnosnih razloga, TC ''Omega'' Tuzla će danas raditi sa skraćenim radnim vremenom do 11 sati.

Tokom jučerašnjih protesta u Tuzli, u kojima je povrijeđeno više od 130 osoba, službenici MUP-a TK su za medije izjavili kako su demonstranti, koje su nazvali huliganima, počeli masovno pljačkati radnje i tržne centre u Tuzli.

Zbog protesta koji su najavljeni i za danas u 13 sati, tržni centar će, iz sigurnosnih razloga, raditi do 11 sati. Zatvorene su i škole, te fakulteti.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook