VIDEO/ NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ

Policija na Tajlandu položila oružje i pridružila se demonstrantima: Da li će se ovo desiti i u BiH?

Arhiva07.02.14, 08:27h

Ono što je policija tada uradila iznenadio mnoge. Njihovo spuštanje ruku i pridruživanje demonstrantima označilo je prekretnicu u protestima i potencijalnu promjenu vlasti

tajlandska policija
Cilj protesta bio je svrgnuti sa vlasti bišeg premijera Thakskin Shinawatre, koji je bio optužen za rasprostranjenu korupciju i zloupotrebu vlasti...

U decembru, 2013. godine, na Tajlandu, desila se nesvakidašnja situacija. Naime, za vrijeme protesta, policajci, umjesto da su sprječavali proteste i koristili silu, policajci su uklonili barijere, odložili oružje i pridružili se pobuni naroda. Na tlo su spustili svoje kacige i zaštitne oklope kao znak solidarnosti, prenosi Tuzlanski.ba.

Cilj protesta bio je svrgnuti sa vlasti bišeg premijera Thakskin Shinawatre, koji je bio optužen za rasprostranjenu korupciju i zloupotrebu vlasti.

Ono što je policija tada uradila iznenadio mnoge. Njihovo spuštanje ruku i pridruživanje demonstrantima označilo je prekretnicu u protestima i potencijalnu promjenu vlasti.

U videu možete pogledati trijumfalno ''spajanje'' obje strane – policije i demonstranata. Ko zna kakve se promjene mogu dogoditi ako ostale zemlje učine isto.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook