MINISTAR SIGURNOSTI BIH KRENUO PREMA TUZLI

Šta će demonstrantima na sastanku ponuditi Fahrudin Radončić

Arhiva06.02.14, 17:39h

Još uvijek nije jasno o čemu će demonstranti razgovarati sa Radončićem, obzirom da se njihovi zahtjevi odnose na kantonalni nivo vlasti.U sukobima u Tuzli povrijeđeno je 20 policajaca, od kojih je jedan u životnoj opasnosti, potvrdio je Agenciji Fena glasnogovornik policije Tuzlanskog kantona Izudin Šarić

protesti u Tuzli, 2. dan/ Foto: Tip.baSituacija u Tuzli je trenutno mirna, a demonstranti rade na formiranju 10-očlane delegacije koja bi trebala razgovarati sa ministrom sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudinom Radončićem.

Demonstrantima je najavljeno da je ministar Radončić krenuo iz Sarajeva prema Tuzli, izvještava agencija Anadolija.

Još uvijek nije jasno o čemu će demonstranti razgovarati sa Radončićem, obzirom da se njihovi zahtjevi odnose na kantonalni nivo vlasti.

Demonstranti traže ostavku premijera Tuzlanskog kantona Seada Čauševića i njegove vlade, te oslobađanje svih demonstranata koji su pritvoreni jučer i danas.

U sukobima u Tuzli povrijeđeno je 20 policajaca, od kojih je jedan u životnoj opasnosti, potvrdio je Agenciji Fena glasnogovornik policije Tuzlanskog kantona Izudin Šarić.

"Ispred zgrade Vlade je trenutno mirno", potvrdio je Šarić te dodao da je tokom dana uhapšeno osam osoba protiv kojih će biti podnesene prekršajne prijave za narušavanje javnog reda i mira.

Navodi da se ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona trenutno nalazi oko 300 do 500 demonstranata te da se u javnosti pojavljuju kontradiktorne informacije da bi na ulice izašlo još građana.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook