PROTESTI PODRŠKE TUZLANSKIM RADNICIMA

Bh. građani krenuli u borbe za promjene: Demonstracije i na ulicama Zenice, Bihaća, Kaknja...

Arhiva06.02.14, 15:14h

Skup je osiguravao veliki broj policajaca, da bi oko 14 sati u Zenici došlo do incidenta nakon što se jedan prolaznik fizički sukobio s jednim od demostranata, zbog čega je intervenirala policija

kakanj protestiPodršku građanima Tuzle, koji već drugi dan protestuju ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, danas su, pored Sarajlija, iskazali i građani Zenice, Bihaća i Kaknja.

Naime, oko trinaest sati pred zgradom Vlade Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) okupilo se oko 300 Zeničana, kako bi iskazali podršku demonstrantima u Tuzli te nezadovoljstvo ukupnim stanjem u ZDK.

Skup je osiguravao veliki broj policajaca, da bi oko 14 sati u Zenici došlo do incidenta nakon što se jedan prolaznik fizički sukobio s jednim od demostranata, zbog čega je intervenirala policija.

Protest podrške održan je danas i ispred zgrade Vlade i Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK), ali građani su se brzo razišli. Kratke demonstracije u Bihaću prošle su bez incidenata.

Takođe, više desetina građana Kaknja okupilo se i u ovom gradu ispred zgrade Općine Kakanj, kako bi iskazali nezadovoljstvo trenutnim stanjem u državi.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook