FOTO/ PROTESTI SE ŠIRE GRADOVIMA BIH

Bišćani zasuli jajima zgradu Vlade USK, Zeničani blokirali glavnu saobraćajnicu...

Arhiva06.02.14, 15:18h

Više stotina Bišćana okupilo se danas ispred zgrade kantonalne vlade u znak podrške demonstrantima u Tuzli, koji su se jučer i danas tokom protesta kojima su izrazili svoje nezadovoljstvo radom nadležnih institucija, sukobili sa policijom

protesti u Bihaću

Foto: Bišćani.net i Zenit.ba

Nakon Tuzle i Sarajeva i građani Bihaća, na zapadu Bosne i Hercegovine okupili su se ispred zgrade Vlade Unsko-sanskog Kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

Više stotina Bišćana okupilo se danas ispred zgrade kantonalne vlade u znak podrške demonstrantima u Tuzli, koji su se jučer i danas tokom protesta kojima su izrazili svoje nezadovoljstvo radom nadležnih institucija, sukobili sa policijom.

Tokom demonstracija u Bihaću, koje još uvijek traju, nisu zabilježeni incidenti.

Kako prenosi portal Krupljani.ba savjetnik premijera Mahir Midžić obratio se jednoj grup demonstranata sa prijedlogom da se formira radna grupa koja bi se uputila kod premijera na sastanak.

protesti u Bihaću

Protesti u Bihaću

Međutim nezadovoljna masa izgurala ga je zajednički nazad prema Vladi, ne želeći uopće da čuju  prijedlog, smatrajući ga još uvijek praznom pričom, te su jajima zasuli zgradu Vlade USK, navode mediji iz Krajine.

Oko 150 građana Zenice okupilo se poslije 13 sati ispred zgrade institucija Zeničko-dobojskog kantona u znak podrške protestima građana u Tuzli, prenosi Fena.

Bilo je to mirno okupljanje građana, ali je došlo do manjeg incidenta kada je jedna nepoznata osoba uputila nekoliko kritika onim najglasnijim učesnicima protesta, nakon čega je udario jednog demonstranta.

Građani su nakon skoro dva sata stajanja ispred zgrade Vlade ZDK blokirali glavnu saobraćajnicu u gradu, te traže da im se obrati premijer ZDK.

Okupljeni građani su prozivali zaposlene u zgradi kantonalnih institucija, ali je najveći broj njih napustio zgradu prije početka protesta. Zeničani su blokirali glavnu
 
Prema nekim informacijama, protestno okupljanje trebalo bi biti održano i sutra.

Takođe, više desetina građana Kaknja okupilo se i u ovom gradu ispred zgrade Općine Kakanj, kako bi iskazali nezadovoljstvo trenutnim stanjem u državi.

Protesti u Zenici

protesti u Zenici

Protesti u Kaknju

kakanj protesti

(Anadolija/Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook