VIDEO/ NE PROPUSTITE OLIMPIC WINTER BIKERS PARTY - 1. FEBRUARA U DOMU MLADIH

DEPO Portal otkriva šta će Tifa pjevati na najvećoj bajkerskoj fešti na Balkanu!

Arhiva30.01.14, 22:24h

DEPO Portal otkriva da će veteran ovdašnje rock scene, pored naslova sa novog albuma, najveći dio večeri obilježiti pjesmama iz doba 80-tih, kada je pjevao kao solista "Bijelog dugmeta". Tako će se na repertoaru naći pjesme sa albuma „Kosovka djevojka“ i veliki hitovi poput pjesama "Padaju zvijezde", "Lipe cvatu", "Meni se ne spava", "Pediculis Pubis"...

mladen vojičić tifaUoči prvog velikog partyja u godini u kojoj Sarajevo obilježava niz velikih godišnjica, Olimpic Winter Bikers Party MC Rajvosa, koji se u subotu, 01. februara, održava u Domu mladih Skenderija, u glavni bh. grad stiže veliki broj bajkera iz čitavog regiona ali i drugih gostiju.

Svi oni u Sarajevo dolaze povodom velike godišnjice - 12-tog po redu najvećeg zimskog bajkerskog partija na Balkanu
 
Ove godine partiju je pridodat naziv 'Olimpic' jer se u februaru 2014. obilježava 30 godina od najvećeg događaja iz zlatnog doba Sarajeva - ZOI '84.

Tako je i program ovogodišnje bajkerske fešte prilagođen velikoj godišnjici, a stoga je i glavna zvijezda večeri Mladen Vojičić Tifa sa svojim novim bendom, jer je upravo on, nakon uspješne karijere u nekoliko sarajevskih bendova, u vrijeme Olimpijade bio najveća vokalna zvijezda u ex-Jugoslaviji.

DEPO Portal otkriva da će veteran ovdašnje rock scene, pored naslova sa novog albuma, najveći dio večeri obilježiti pjesmama iz doba 80-tih, kada je pjevao kao solista "Bijelog dugmeta". Tako će se na repertoaru naći pjesme sa albuma „Kosovka djevojka“ i veliki hitovi poput pjesama "Padaju zvijezde", "Lipe cvatu", "Meni se ne spava", "Pediculis Pubis", ali i neprolazne balade "Da te bogdo ne volim", "Jer kad ostariš", "Za Esmu", "Lažeš zlato, lažeš dušo"...  

Ovako je to izgledalo na koncertima Tife i Dugmeta...

 

Osim Mladena Vojičića Tife, na partiju će nastupiti i ovdašnjoj publici dobro poznat novosadski bend Pero Defformero koji, zbog stila u kojem parodira folk muziku i spaja je sa haevy metalom, ima svoje brojne sljedbenike u čitavom regionu, a posebno je omiljen kod bajkerske populacije. Specijalni gost ovog benda bit će sarajevski gitarista Muris Varajić, i to u pjesmi „Kauboj iz Bosne“.

Inače, party će otvoriti sarajevski high voltage bend Snake Eater koji je nedavno svojim nastupom u zagrebačkom KSET-u pokazao da je bend na koji bajkeri itekako mogu računati na svojim zabavama.

Organizatori fešte - „Sarajevodisk“ i moto klub „Rajvosa MC“ - najavljuju još neka specijalna muzička iznenađenja, koji za sada ostaju tajna.

Svi bajkeri na veliki subotnji party ulaze besplatno, dok je za ostalu publiku cijena ulaza 10 KM, uz mogućnost grupne kupovine gdje se daju veliki popusti.

(DEPO PORTALO/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook