VIDEO/ TRENER SVIH TRENERA

Ne biste vjerovali šta mi govore u Tuzli: Ćiro, jabuko moja, hurmašico, baklavo moja!

Arhiva30.01.14, 19:38h

Ćiro Blažević ponovno je u natjecateljskoj formi. Trener svih trenera je za Sportski.net iz prve ruke otkrio 'šta ima' u novom klubu, kako su ga prihvatili Tuzlaci i što mu sve govore na ulici. A najavio je i sveti cilj – povratak Slobode u prvu ligu

Miroslav Ćiro Blažević novaĆiro Blažević ponovno je u natjecateljskoj formi. Trener svih trenera je za Sportski.net iz prve ruke otkrio 'šta ima' u novom klubu, kako su ga prihvatili Tuzlaci i što mu sve govore na ulici. A najavio je i sveti cilj – povratak Slobode u prvu ligu.

Nevesela je to priča. Nekad slavni klub i tuzlanski ponos Sloboda već je dvije godine u drugoj ligi BiH. Tamošnji ljudi teško se mire s ovim poniženjem, a kad su nakon prvog dijela sezone vidjeli da je vrag opet odnio šalu, jer Sloboda je tek treća s pet bodova zaostatka iza prvoplasiranog Jedinstva, predsjedniku kluba nije preostalo ništa drugo nego da nazove Ćiru.

Dva tjedna poslije sve se promijenilo. Otkad je trener svih trenera došao na stadion Tušanj, na kojem Sloboda igra svoje utakmice već 56 godina, grad od 80.000 stanovnika odmah je počeo slaviti. Nazvali smo Ćiru i provjerili je li sve baš tako bajno.

"Ma čuj, sine, istina je. Ovdje su velika očekivanja i odmah je to teška situacija. Misle ako sam ja doš'o, gotovo je, sve će bit kako treba. Moram priznat da je moj predsjednik napravio dodatne napore da cijeli projekt uspije, ali danas je vrlo teško naći slobodnog igrača. Međutim, on mi je udovoljio koliko je mog'o i sad je na meni da probam kanalizirat tu njegovu ambiciju, da idemo zajedno u prvu ligu", počeo je Ćiro.

Najveći konkurent vam je prvoplasirano Jedinstvo iz Bihaća. Radi se o velikom rivalstvu, ali i o pet bodova prednosti koje imaju. Možete li to stići?
Moguće je, ali bit će to stvarno jedan podvig ako uspijem, to svi razumni tako misle. Samo čuj, ja ću sve učinit da se to dogodi, primljen sam ovdje tako dobro da me to obavezuje.

 Kako ste to primljeni?

Ma ne mogu hodat ulicom, viču mi stvari kakve nikad prije nisam čuo. Ćiro, jabuko moja, Ćiro, urmašico moja, Ćiro, baklavo moja, ha-ha-ha-ha. Tu u hotelu u kojem mi je sjedište čuvaju me kao malo vode na dlanu, ali ja znam kako je to. Očekivanja su velika. Tu ne smiješ podbacit i tu ne smiješ bit peder.

Dobili ste i pet novih igrača za nastavak prvenstva...
Ma predsjednik je udovoljio svemu što sam rekao i sugerirao. Ali ti si dobro rek'o, pet igrača, ma daj mi pet fudbalera, što se kaže, daj mi nogometaše, a ne igrače. Idemo krajem tjedna na pripreme u Koper, tamo ćemo se spremati 15 dana. Igrat ćemo protiv Crvene Zvezde, televizijski prijenos i sve je zagarantirano. Ali najbitnije je da uđemo u prvu ligu. Do kraja prvenstva imamo 15 utakmica, nije baš dobar raspored, ali važno je da stvorim respektabilnu ekipu i da izborimo Premier ligu. Navijajte za Slobodu!", poručio je Tuzlak Ćiro.

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook