FUNKCIONERI IZ FEDERACIJE BIH I RS-a SE DOGOVORILI

Skijašica Žana Novaković nosit će zastavu BiH na otvaranju Olimpijade u Sočiju!

Arhiva30.01.14, 11:47h

Odluku o nositelju državne zastave čelnici Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH) donijeli su na jutrošnjem sarajevskom vanrednom sastanku, kojem je prisustvovalo i pet trenera bh. učesnika na ZOI u Rusiji, a nakon što se Izvršni komitet na sjednici u utorak nije uspio usaglasiti o ovom pitanju

žana novaković

Skijašica Žana Novaković nosit će zastavu Bosne i Hercegovine na svečanom otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, 7. februara ove godine, saznaje Anadolu Agency (AA).

Odluku o nositelju državne zastave čelnici Olimpijskog komiteta BiH (OK BiH) donijeli su na jutrošnjem sarajevskom vanrednom sastanku, kojem je prisustvovalo i pet trenera bh. učesnika na ZOI u Rusiji, a nakon što se Izvršni komitet na sjednici u utorak nije uspio usaglasiti o ovom pitanju.  

Oko nositelja zastave BiH na otvaranju ZOI u Sočiju u OK BiH danima bili su podijeljeni između Žane Novaković sa Pala, za koju su bili funkcioneri iz Republike Srpske i Igora Lajkerta iz Zenice, kojeg su favorizirali čelnici iz Federacije BiH.

Zastavu BiH na defileu zatvaranja Olimpijade nosit će takmičar koji ostvari najbolji rezultat u Sočiju.

BiH će na najvećoj smotri zimskih sportova u svijetu od 7. do 24. februara predstavljati pet sportista. To su u alpskom skijanju Žana Novaković, Igor Lajkert, Marko Rudić te Mladen Plakalović (skijaško trčanje) i Tanja Karišić (skijaško trčanje i biatlon).

Novakovićeva i Rudić nastupit će u tehničkim disciplinama (slalom i veleslalom), dok će Lajkert voziti sve (slalom, veleslalom, superveleslalom i spust). Sa njima će, uz vođu bh. tima Saida Fazlagića, u Rusiju putovati i pet trenera. Sportska ekspedicija BiH u Sočiju ukupno će brojati 11 članova.

Vezani tekst: Federacija BiH i RS se ne mogu dogovoriti ko će nositi zastavu BiH u Sočiju!

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook