USKORO I NA FUDBALSKIM STADIONIMA U SARAJEVU

Od 1. februara na Bjelašnici besplatan bežični internet

Arhiva30.01.14, 10:11h

Olimpijska planina Bjelašnica će se od 01. februara 2014. naći na spisku sve većeg broja svjetskih skijališta na kojima je omogućen besplatan bežični pristup internetu.

bjelašnica - skijanje/ Foto: AA
Povodom obilježavanja 30. godišnjice Zimskih olimpijskih igara, najveći bosanskohercegovački kablovski operater – M&H grupacija koju čine kablovske televizije HS, HKB net i M&H Company će u subotu, 1. februara 2014., pokloniti KJP ZOI '84 i posjetiocima Bjelašnice besplatan bežični pristup internetu.

bežični internet na bjelašnici

Kako će od subote posjetioci Bjelašnice imati besplatan bežični pristup internetu M&H Company će otvoriti i Foto igre Bjelašnica 2014. Povodom 30. godišnjice Olimpijskih igara na Bjelašnici će biti postavljeni panoi za fotografisanje, i to dva vikenda: 01.02-02.02 i 08.02-09.02.2014. Svaki pano oslikava jedan zimski sport. Posjetioci Bjelašnice koji se fotografišu kod panoa i svoju fotografiju objave na Facebook stranici M&H Company imaju priliku osvojiti Sony Action kameru ili ski brile

Zahvaljujući saradnji M&H Company sa KJP ZOI ‘84, posjetioci Bjelašnice će moći da koriste besplatan internet narednih godina. Direktor KJP ZOI ‘84 Almir Ahmetspahić kaže da će ova investicija podići nivo usluge i komfor posjetioca. “Želja nam je da posjetioci Bjelašnice u svakom momentu mogu da se povežu, da im budu dostupne neophodne informacije, i to na planinskom zraku, a to je sada moguće zahvaljujući M&H Company” kaže Ahmetspahić.
 
Izlaz na internet je omogućen putem IT infrastrukture M&H Company. “Puno pažnje polažemo na kontinuirano unapređenje i praćenje svjetskih trendova u oblasti telekomunikacija”, kaže izvršna direktorica M&H Company Adnela Hajdarević-Gačić. “Međutim, veliku pažnju posvećujemo i društvenoj odgovornosti koju naša kompanija ima prema zajednici. Bežični pristup internetu za posjetioce Bjelašnice je prvi u nizu projekata bežičnog pristupa internetu na sportskim terenima. Paralelno radimo na pripremama za puštanje bežičnog pristupa internetu na fudbalskim stadionima u Sarajevu. Našim aktivnostima u zajednici želimo omogućiti našim korisnicima da internet bukvalno ‘iznesu iz kuće’ dok vrijeme provode uz sport i druženje”, ističe direktorica.

Kako će od subote posjetioci Bjelašnice imati besplatan bežični pristup internetu M&H Company će otvoriti i Foto igre Bjelašnica 2014. Povodom 30. godišnjice Olimpijskih igara na Bjelašnici će biti postavljeni panoi za fotografisanje, i to dva vikenda: 01.02-02.02 i 08.02-09.02.2014. Svaki pano oslikava jedan zimski sport. Posjetioci Bjelašnice koji se fotografišu kod panoa i svoju fotografiju objave na Facebook stranici M&H Company imaju priliku osvojiti Sony Action kameru ili ski brile. 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook