APEL VOZAČIMA DA VOZE MAKSIMALNO OPREZNO

Saobraća se po mokrom i klizavom kolovozu, u BiH oblačno i nestabilno vrijeme sa padavinama

Arhiva30.01.14, 08:47h

Temperature u 7 sati: Sanski Most -8 stepeni, Banja Luka -7, Zenica -6, Bijeljina, Bjelašnica i Gradačac -5, Bihać, Bugojno i Tuzla -4, Drvar, Sokolac, Srebrenica i Zvornik -3, Goražde -2, Doboj -1, Ivan Sedlo i Kupres 1, Sarajevo 2, Livno i Mostar 4, Trebinje i Čapljina 6, Stolac 10 i Neum 11 stepeni

ivan sedlo bradina

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. U višim predjelima Bosne pada slabiji snijeg.

Zbog ugaženog snijega na kolovozu izdvajamo putne pravce: Bosanski Petrovac-Drvar (na prevoju Oštrelj), Livno-Kamensko, Kupres-Livno, Šuica-Tomislavgrad, Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Drvar. Na širem području Gradačca, Srebrenika, Orašja, Odžaka, Doboja i Bosanskog Šamca  pada ledena kiša, pa savjetujemo maksimalno opreznu vožnju.  I na prilazima tunelima, kao i preko mostova i vijadukta upozorava se na mjestimično zaleđen kolovoz. Na dionicama kroz usjeke skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za danas u 12 sati iz Bosanskog Šamca kreće prevoz s vangabaritnim teretom na relaciji Doboj-Zenica-Lašva-Travnik-Bugojno-Kupres-Tomislavgrad-Posušje-Široki Brijeg. Dolazak na odresište planiran je oko 20 sati. Molimo vozače da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, na GP Izačić na snazi je zabrana za teretna vozila sa prikolicom i šelepere.

RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:


M-16

U Karanovcu, na raskrsnici sa regionalnim putem R-414, radovi na mostu, saobraćaj preko mosta dozvoljen vozilima do 5 tona i visine  do 2,80 m.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18

Semizovac-Olovo-u toku je sanacija dva mosta, saobraća se naizmjenično, jednom trakom (u dužini od cca 200 m).
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

KANTON SARAJEVO:

- Do kraja mjeseca, zbog izvođenja građevinskih radova na Stupskoj petlji, zauzeta  je krajnja desna traka u uliciDžemala Bijedića (na dijelu od raskrsnice XII transferzale do raskrsnice sa XI transferzalom). U vremenu od 09 do 15 sati i od 18 do 07 sati za saobraćaj se zatvara i srednja traka, dok krajnja lijeva traka ostaje slobodna za saobraćaj.Također, zbog radova, obustavljen je pješački saobraćaj u ulici Džemala Bijedića (na raskrsnici sa ulicom Nikole Šopa).
- Zbog rekonstrukcije i izgradnje Južne longitudinale u ulici Zagrebačka izmjenjen je režim saobraćanja. Obavezno je poštivanje postavljene signalizacije.
- Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulici Hasana  Kikića, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.


U Bosni i Hercegovini jutros je bilo oblačno vrijeme, a samo ponegdje u zapadnim područjim registrovana je i kiša.
Temperature u 7 sati: Sanski Most -8 stepeni, Banja Luka -7, Zenica -6, Bijeljina, Bjelašnica i Gradačac -5, Bihać, Bugojno i Tuzla -4, Drvar, Sokolac, Srebrenica i Zvornik -3, Goražde -2, Doboj -1, Ivan Sedlo i Kupres 1, Sarajevo 2, Livno i Mostar 4, Trebinje i Čapljina 6, Stolac 10 i Neum 11 stepeni.  Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U našoj zemlji danas se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s padavinama. Na jugu se očekuje kiša, a u Bosni, mjestimično susnježica ili snijeg. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Vjetar umjeren i jak uglavnom jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, na jugu do 14 stepeni. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovni dana se očekuje slaba kiša ili susnježica. Najviša dnevna temperatura oko 6 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook