SAVEZ LOGORAŠA BIH

Srbije potvrdila da nikada nije odustala od agresije i etničkog čišćenja!

Arhiva29.01.14, 19:01h

U saopćenju se navodi da umjesto da Srbija hapsi i procesuira one što su učestvovali u pokolju, progonu i silovanju nesrpskog stanovništva i što je odgovorna za dešavanja na prostoru BiH, a posebno Srebrenice, ona hapsi one koji su bili goloruci i koji su stali u zaštitu nemoćnog i napaćenog naroda

omarska-1

Savez logoraša u Bosni i Hercegovini, Udruženje „Žena žrtva rata" i Udruženje žrtava i svjedoka genocida su ogorčeni prvenstveno na Sud BiH što je dozvolio da se preživjele žrtve genocida procesuiraju i to da ih procesuiraju njihovi nalogodavci, egzekutori i izvršitelji - saopćeno je iz Saveza logoraša u BiH.

U saopćenju se navodi da umjesto da Srbija hapsi i procesuira one što su učestvovali u pokolju, progonu i silovanju nesrpskog stanovništva i što je odgovorna za dešavanja na prostoru BiH, a posebno Srebrenice, „ona hapsi one koji su bili goloruci i koji su stali u zaštitu nemoćnog i napaćenog naroda“.

- Srbija iza sebe ima veoma negativne rezultate koje vrijeme ne može izbrisati, genocid čije su poslijedice trajne. Ovim postupkom Srbija je potvrdila da nikada nije odustala od agresije i etničkog čišćenja na BiH - navodi se u saopćenju.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook