NASER ORIĆ NAKON IZDAVANJA POTJERNICE U BEOGRADU

Mogu oni izdavati potjernice kakve god hoće, za mene je Srbija država koja je izvršila genocid!

Arhiva29.01.14, 16:52h

Što se tiče Srbije oni mogu izdavati potjernice kakve god hoće. To je država koja je izvršila genocid nad nama i o svemu ovome suvišan je svaki komentar, rekao je Orić

naser orić novaNizašta se ne osjećam krivim, a sud u Srbiji ne priznajem niti mi Srbija može suditi, rekao je Hakija Meholjić, ratni šef srebreničke policije i član ratnog Predsjedništva ove opštine, komentarišući informaciju da pravosudni organi Srbije raspisuju međunarodnu potjernicu za ratnim komandantom iz Srebrenice Naserom Orićem, Hakijom Meholjićem i još trojicom srebreničkih Bošnjaka koje istražni organi u Beogradu sumnjiče za ratne zločine.

- Sud koji to može voditi je Međunarodni sud u Haagu ili Sud u BiH. Za mene sud u Srbiji ne postoji, niti me zanima. Srbija ne može meni suditi, ovdje imaju organi gonjenja, naglasio je Meholjić, najavivši da će Srbiju tužiti sudu u Strazburu.

Ratni komandant iz Srebrenice Naser Orić kazao je da poštuje odluke Haškog tribunala, ali da uopće ne želi komentarisati informaciju u vezi sa srbijanskom potjernicom.

- Što se tiče Srbije oni mogu izdavati potjernice kakve god hoće. To je država koja je izvršila genocid nad nama i o svemu ovome suvišan je svaki komentar, rekao je Orić.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH je putem Interpolovog međunarodnog kanala za razmjenu informacija primila zahtjev od Interpola Beograd u vezi s provjerom pet osoba iz BiH, a radi, kako je navedeno u zahtjevu, raspisivanja međunarodne potjernice za ratni zločin protiv stanovništva.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook