HUMANITARNA AKCIJA U OKVIRU PROJEKTA 100% DOMAĆE

Mercator darovao Caritasove centre Nazaret i Sveta obizelj u Mostaru

Arhiva29.01.14, 16:33h

Donacijom Caritasovim centrima Nazaret i Sveta obitelj u Mostaru zaokružene su planirane humanitarne aktivnosti zahvaljujući veoma uspješno realizovanom projektu 100% domaće koji je implementiran u drugoj polovini 2013. godine

Mercator_donacija za CaritasNakon uručenih donacija Dječijem domu „Bjelave“ u Sarajevu, Dječijem domu „Tuzla“, „Dom i porodica“ Zenica, Dječiji dom „Mostar“, Mercator je u ime poslovnih partnera danas Caritasovim centrima Nazaret i Sveta obitelj u Mostaru uručio vrijednu zajedničku donaciju. Ovim je zaokružen projekat zajedničke humanitarne akcije pokrenute sa poslovnim partnerima u decembru prošle godine.

U decembru je u okviru projekta 100% domaće Mercator je ponovo okupio dobavljače - domaće proizvođače Poljorad, AKOVA, HERCEGOVINAVINO, Mljekara Livno, Vinarija Zadro, VITA LIFE Visoko, JAMI i Sarajevska Pivara. Zajedničkom humanom akcijom darivani su domovi za brigu o djeci bez roditeljskog staranja u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici i na taj način, kao odgovorni poslovni subjekti izraziti socijalnu osjetljivost i društvenu odgovornost u želji da pomognu članovima lokalne zajednice kojima je pomoć najpotrebnija.

Na  vrijednoj donaciji u ime Svete Obitelji i Nazareta zahvalio se ravnatelj Nazareta gospodin Blaženko Tikvić koji je tim povodom izjavio:

- Zadovoljstvo je vidjeti kako se mogu zajedničkim aktivnostima činiti dobra djela. Iskreno se zahvaljujem Mercatoru koji je sa poslovnim partnerima udružio sredstva i želju da pomognu tamo gdje je pomoć potrebna. Iskreno vjerujem da će i drugi slijediti njihov primjer.

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook