SUTRA POTPISIVANJE SPORAZUMA

Kolekcija Ars Aevi od 6. februara ponovo otvorena za javnost!

Arhiva29.01.14, 14:57h

Održivo otvorenje prostora u Skenderiji, rekonstruirano sredstvima Italijanske kooperacije (Cooperazione Italiana), pretpostavka je i prva etapa puta koji će nas, uz pomoć institucionalnih i privatnih partnera, dovesti do izgradnje Muzeja kojeg je idejno projektirao Renzo Piano kao mjesta stalnog prebivališta kolekcije ARS AEVI

ars aevi kolekcija1
Pod pokroviteljstvom Ambasade Italije i saradnjom Fondacije Ars Aevi, gradonačelnika Sarajeva, prof. dr. Ive Komšića, te federalnog i kantonalnog ministra kulture i sporta, Salmira Kaplana i Ivice Šarića, u četvrtak, 30. januara, u 9.30 sati u sali Gradske uprave Grada Sarajeva potpisat će se sporazum o ponovnom otvaranju za javnost kolekcije ARS AEVI čija inauguracija je predviđena za 6. februar ove godine u prostorijama Art Depoa centra Skenderija.

Održivo otvorenje prostora u Skenderiji, rekonstruirano sredstvima Italijanske kooperacije (Cooperazione Italiana), pretpostavka je i prva etapa puta koji će nas, uz pomoć institucionalnih i privatnih partnera, dovesti do izgradnje Muzeja kojeg je idejno projektirao Renzo Piano kao mjesta stalnog prebivališta kolekcije ARS AEVI.

Potpisivanju sporazuma prisustvovat će i Ilija Šimić, predsjednik Fondacije Ars Aevi, Enver Hadžiomerspahić, direktor Fondacije Ars Aevi, Ruggero Corrias, ambasador Italije u BiH, te predstavnici općina Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook