SASTANAK KOD PREDSJEDNIKA SBB-A

Fahrudin Radončić i ambasador Republike Italije u BiH traže ponovno otvaranje galerije Ars Aevi

Arhiva29.01.14, 10:29h

Tokom dužeg susreta, razgovaralo se o nizu sigurnosnih i političkih tema, ali je znatan dio pažnje bio posvećen i sferi kulture. Konkretno, italijanski ambasador je iznio veliku zainteresiranost da se ponovno otvori za javnost galerija "Ars Aevi", kao i da se nastavi plan buduće izgradnje čuvenog italijanskog arhitekte Renze Piana

Fahrudin Radončić i ambasador Italije u BiH Rugger CorriasFoto: Dnevni avaz

Predsjednik SBB-a i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić primio je u stranačkim prostorijima ambasadora Republike Italije u BiH Ruggera Corriasa.

Tokom dužeg susreta, razgovaralo se o nizu sigurnosnih i političkih tema, ali je znatan dio pažnje bio posvećen i sferi kulture. Konkretno, italijanski ambasador je iznio veliku zainteresiranost da se ponovno otvori za javnost galerija "Ars Aevi", kao i da se nastavi plan buduće izgradnje čuvenog italijanskog arhitekte Renze Piana, koji je poklonio svoje djelo Sarajevu.

Predsjednik SBB-a je iskazao veliku želju da se participira u provođenju ove dugogodišnje ideje, koja će snažno doprinijeti kulturnom i umjetničkog imidžu Sarajeva i BiH, te zahvalio italijanskom abasadoru na njegovom angažmanu.

(DEPO PORTAL/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook