UVIJEK SU ZABAVNI

Toga nikad dosta: Beauty savjeti iz kućne radinosti

Arhiva28.01.14, 21:16h

Nekoliko žličica morske soli bit će odlično za piling kože. Namoči željeno područje, a zatim ga laganoj istrljaj sa soli. Isperi hladnom vodom te nanesi kremu za tijelo. Tvoja koža će biti momentalno glatka. Izbjegavaj područje oko očiju

maska za lice

Beauty savjeti iz kućne radinosti uvijek su zabavni, a mi smo ti odlučili otkriti nekoliko novih.

1. Sol
 
Nekoliko žličica morske soli bit će odlično za piling kože. Namoči željeno područje, a zatim ga laganoj istrljaj sa soli. Isperi hladnom vodom te nanesi kremu za tijelo. Tvoja koža će biti momentalno glatka. Izbjegavaj područje oko očiju.
 
2. Krompir
 
Tamni podočnjaci? I mi ih mrzimo! Nareži sirovi krompir na nekoliko tankih ploški, koje ćeš potom staviti na područje oko očiju i ostaviti ih da djeluju 15-20 minuta i tako nekoliko puta sedmično. Nakon toga nanesi kremu za područje oko očiju.
 
3. Limun

 
Žuti nokti nikako nisu poželjni na tvojim rukama, a mrlje možeš lako ukloniti pomoću limunovog soka u kojeg ćeš umočiti nokte na 5-10 minuta. Isti učinak će imati i pasta za zube, koju ćeš utrljati pomoću četkice za zube.
 
4. Jagode
 
Mnoge se cure bore s aknama, a nekoliko zgnječenih jagoda na mjestima gdje su se nastanile akne (lice, prsa, leđa), koje ćeš ostaviti da djeluju nekoliko minuta, pomoći će ti da ih se riješiš. Jagode sadrže salicilnu kiselinu, koja pomaže ubiti bakterije koje uzrokuju akne.
 
5. Soda bikarbona

 
Nema ništa gore od suhe, beživotne i oštećene kose. Osim maslinovog ulja, koje provjereno vraća kosi sjaj, postoji još jedan trik. Pomiješaj malo sode bikarbone u svoj šampon. Rezultati bi se trebali vidjeti već nakon prvog pranja.

(Index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook