ZLATKO LAGUMDŽIJA, PREDSJEDNIK SDP-A

Žao mi je sve ijednog čovjeka koji je otišao iz SDP-a, na svu sreću pojavljuju se novi ljudi!

Arhiva28.01.14, 15:09h

Dosadašnji poslanik SDPBiH u Narodnoj skupštini RS-a Slobodan Popović danas je uputio Predsjedništvu i Glavnom odboru SDPBiH zahtjev da se skine s evidencije članova u gradskom odboru te stranke u Banjoj Luci te da podnosi ostavku na poziciju člana Predsjedništva i Glavnog odbora te stranke

Zlatko Lagumdžija nova/ foto: Anadolija

Žao mi je sve ijednog čovjeka koji se razočarao, udaljio ili otišao iz SDP-a. Na svu sreću pojavljuju se novi ljudi, a "stari" su sve više ubijeđeni da SDP kao tim mora snažnije ići naprijed. Izgleda da je Popović ovu odluku davno donio, po njoj se mjesecima ponašao, a sada je samo obznanio - napisao je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija na zvaničnom Facebook profilu nakon što je Slobodan Popović napustio SDPBiH.

 - Novi kao i "stari" ljudi iz SDP-a u RS-u koji su pokrenuli nove pozitivne procese te okupljaju građane na našoj politici i u tom dijelu BiH su očigledno postali opasnost za mnoge - navodi Lagumdžija.

Dosadašnji poslanik SDPBiH u Narodnoj skupštini RS-a Slobodan Popović danas je uputio Predsjedništvu i Glavnom odboru SDPBiH zahtjev da se "skine“ s evidencije članova u gradskom odboru te stranke u Banjoj Luci te da podnosi ostavku na poziciju člana Predsjedništva i Glavnog odbora te stranke.

- Nisam se razdružio sa socijaldemokratijom, već onima koji loše upravljaju s tom idejom, jer su je upropastili do mjere da će joj nakon izbora trebati dosta vremena da dođe na svoje - tvrdi, između ostalog, Popović.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook