FOTO/ VELIKO GODIŠNJE DRUŽENJE U SARAJEVU

Ovo su najmoćnije žene Bosne i Hercegovine!

Arhiva28.01.14, 12:15h

MentoRING daje inspiraciju i povezuje žene iz cijele BiH, a prijave za program otvorene su do 15. februara ove godine. Kako je bilo na sarajevskim druženjima mentorica i korisnica ovog programa proteklih godina, pogledajte u fotogaleriji!

Najmoćnije žene Bosne i HercegovineFoto: Facebook
Centar za promociju civilnog društva tradicionalno organizuje godišnju svečanost mentorskog programa za žene. Mentorski program za žene (mentoRING) je dobrovoljna inicijativa koja predstavlja novu vrstu društvenog angažmana žena i novu energiju u BiH.

Žene su najmoćnije kad su povezane!

U nastojanju da pruži podršku jačanju položaja žena BiH, grupa zaposlenica Centra za promociju civilnog društva (CPCD) je krajem februara 2012. pokrenula inicijativu  pod nazivom 'mentoRING' sa ciljem da poveže žene kojima treba podrška u razvoju karijere sa ženama koje su uspješne u poslu koji rade i koje su prepoznate po svom doprinosu u društvu.

Program je osmišljen po uzoru na 'Vital Voices FORTUNE Mentoring Program' koji zajednički implementiraju Vlada SAD i organizacija Vital Voices Democracy Initiative, a na kojem je 2009. godine učestvovala direktorica CPCD, Aida Šljamo Daguda.

"Žene su najmoćnije kada su povezane. Iz tog razloga smo i pokrenuli program mentoRing koji pruža mogućnost ženama da jedna drugoj pomažu u razvoju karijere i privatnom životu, kaže Aida Šljamo Daguda, direktorica Centra za promociju civilnog društva.

Osnovni cilj 'mentoRING' programa ima za cilj da poveže žene kojima treba podrška u razvoju karijere sa ženama koje su uspješne u poslu koji rade i koje su prepoznate po svom doprinosu u društvu. Temelji se na dobrovoljnom radu mentorica i bilježi sa svakom novom godinom sve bolje rezultate i povećanje u broju učesnica.

U januaru i februaru 2014. godine, mentoRING tim će posjetiti četiri bh. grada (Tuzla, Mostar, Banja Luka i Jajce), a tokom susreta razgovarat će se o aktuelnim temama vezanim za položaj žena u bh. društvu i predstaviti program mentoRING.

MentoRING daje inspiraciju i povezuje žene iz cijele BiH, iz svih sektora društva i predstavlja novu vrstu društvenog angažmana žena u BiH. Inicijativa je nastala iz želje da se skrene pažnja na činjenicu da se žene mogu izboriti za bolji položaj u društvu saradnjom i međusobnim pomaganjem.

Koncept mentoRINGa po svojoj prirodi kreira, promoviše generiše spremnost žena koje su primile mentorsku podršku da i same postanu mentorice podrže druge žene.

Prijave za mentoRING program otvorene su do 15. februara, a OVDJE se možete prijaviti i za mentoricu, ali i korisnicu programa.

Kako je bilo na sarajevskim druženjima mentorica i korisnica programa proteklih godina, pogledajte u fotogaleriji!

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook