IZNEVJERENA PREDIZBORNA OBEĆANJA

Slobodan Popović napušta SDP: Ne dozvoljavam da sa mnom tare pod

Arhiva28.01.14, 11:51h

Dosadašnji poslanik SDPBiH u Narodnoj skupštini RS-a Slobodan Popović izjavio je da je danas uputio Predsjedništvu i Glavnom odboru SDPBiH zahtjev da se "skine“ s evidencije članova u gradskom odboru te stranke u Banjoj Luci te da podnosi ostavku na poziciju člana Predsjedništva i Glavnog odbora te stranke

slobodan popović Dosadašnji poslanik SDPBiH u Narodnoj skupštini RS-a Slobodan Popović izjavio je da je danas uputio Predsjedništvu i Glavnom odboru SDPBiH zahtjev da se "skine“ s evidencije članova u gradskom odboru te stranke u Banjoj Luci te da podnosi ostavku na poziciju člana Predsjedništva i Glavnog odbora te stranke.

-Da mi je bilo lako, nije - kazao je Popović i naveo da "sve već dugo traje i da je sada kap prelila čašu“.

Nije više spreman, kaže, da "dozvoli nikome, pa ni rukovodstvu SDPBiH na čelu sa Zlatkom Lagumdžijom, da s njim tare pod, ponižava intelektualno, ljudski i politički“.

Lagumdžiju je optužio da je na sjednici Predsjedništva SDPBiH govorio da ne računaju više na njega, a da on o tome ništa nije znao.

-Ali niko se ne pita ima li predsjednik stranke pravo da to kaže, niti se tome usprotivi - tvrdi Popović i navodi i druge situacije u kojima je, kaže, ignoriran i nije pozivan na neke sjednice i skupove.

-Posljednja kap je bila to što sam smijenjen s pozicije predsjednika Kluba poslanika SDPBiH-SDA u Skupštini RS-a i prije nego što je o tome obaviješten taj klub i parlament - dodao je.

Popović je, u izjavi novinarima u parlamentu RS-a, naveo da više nije član Kluba poslanika SDPBiH-SDA i da će djelovati kao nezavisni poslanik.

Nastupat će, kaže, i dalje s pozicije socijaldemokratskih ubjeđenja, a da li će se priključiti nekoj drugoj političkoj opciji, zasad nije odlučio.

-Nisam se razdružio sa socijaldemokratijom, već onima koji loše upravljaju s tom idejom, jer su je upropastili do mjere da će joj nakon izbora trebati dosta vremena da dođe na svoje - tvrdi, između ostalog, Popović.

Ustvrdio je da je iznevjeren i slogan "Država za čovjeka“ i oko 300.000 glasača i da će mu biti žao "što će biti u pravu u svemu što tvrdi“.

 

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook