NOVI SASTANAK ENTITETSKIH PREMIJERA

Cvijanović i Nikšić pozvani u Brisel zbog dogovora oko Elektroprijenosa BiH

Arhiva28.01.14, 09:25h

Cvijanović je ranije pojasnila da će taj sastanak, koji je inicirala Evropska komisija o odlukama entiteta i u vezi s "Elektroprenosom BiH“, biti dobra prilika da ona i premijer FBiH Nermin Nikšić iznesu stavove o tome šta je sve preduzeto u vezi s tom kompanijom

Željka Cvijanović i Nermin NikšićSastanak bh. entitetskih premijera o "Elektroprenosu BiH“ i ispunjavanju obaveza iz Ugovora o Energetskoj zajednici u jugoistočnoj Evropi zakazan je za danas u Briselu.

Iz Vlade RS-a sinoć je potvrđeno da će premijerka Željka Cvijanović učestvovati na sastanku s predstavnicima Evropske komisije, na kojem će biti riječi o poziciji BiH u kontekstu ugovora o Energetskoj zajednici za jugoistočnu Evropu i pitanjima u vezi s razvojem kompanije “Elektroprenos BiH”.

Cvijanović je ranije pojasnila da će taj sastanak, koji je inicirala Evropska komisija o odlukama entiteta i u vezi s "Elektroprenosom BiH“, biti dobra prilika da ona i premijer FBiH Nermin Nikšić iznesu stavove o tome šta je sve preduzeto u vezi s tom kompanijom.

Ponovila je stav da su entiteti akcionari "Elektroprenosa BiH“ i svi potezi koje su povukli dosad su u skladu s predviđenim korporativnim praksama.

- Očekujemo da i EU i međunarodna zajednica ne stoje na putu planovima koje smo predvidjeli da napravimo kada je u pitanju potpuno funkcioniranje te kompanije - rekla je Cvijanović.

(Fena/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook