IGOR RADOJIČIĆ, POTPREDSJEDNIK SNSD-A

Besmisleno je saslušavati parlamentarce, Tužilaštvo BiH vrši pritisak!

Arhiva27.01.14, 12:09h

Na poslanike se ne može putem Tužilaštva izvršiti pritisak da izvrše promjenu Ustava - tvrdi Radojičić i dodaje da poslanici iz RS, u ovom slučaju brane interese tog bh. entiteta, te ih zbog toga niko ne smije krivično da goni, niti prekršajno ili na bilo koji drugi način

Igor Radojičić

Poslanici ne mogu biti odgovorni zato što politički nema saglasnosti o načinu promjene Ustava i Tužilaštvo BiH na njih vrši pritisak pozivajući ih za svjedoke zbog neprovođenja odluke "Sejdić-Finci“ - tvrdi potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić.

On je "potpuno besmislenim" ocijenio to što je njegova stranačka koleginica i poslanica u Predstavničkom Domu parlamenta BiH Dušanka Majkić danas u Tužilaštvo BiH radi davanja iskaza kao svjedokinja u vezi s neprovođenjem odluke "Sejdić i Finci".

-Na poslanike se ne može putem Tužilaštva izvršiti pritisak da izvrše promjenu Ustava - tvrdi Radojičić i dodaje da poslanici iz RS, u ovom slučaju brane interese tog bh. entiteta, te "ih zbog toga niko ne smije krivično da goni, niti prekršajno ili na bilo koji drugi način".

Tužilaštvo BiH saslušava državne poslanike i ministre zbog neprovođenja odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci".

Ranije je najavljeno saslušanje 70 predstavnika vlasti.

Poziv su, između ostalih, dobili i poslanici SNSD-a u državnom parlamentu, pa i Dušanka Majkić.

Međutim, i kod nje i nekih drugih zvaničnika prisutno je negodovanje zbog tog poteza Tužilaštva BiH.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook