EKSKLUZIVNA IZVOĐENJA NOVIH PJESAMA

Koncert Rundek Cargo Tria 7. i 8. februara u SARTR-u

Arhiva27.01.14, 11:54h

Koncerte Rundek Cargo Tria obilježit će ekskluzivna izvođenja novih pjesama koje će se tek naći na njihovom novom albumu, te terapijska atmosfera u kojoj će naša publika imati priliku zajedno sa Triom svirati u drugom dijelu koncerta

darko rundekPrvi koncert povodom obnavljanja nekadašnje CDA scene izvest će naši stari znanci Rundek Cargo Trio, a održat će se u petak, 07. i subotu, 08. februara s početkom u 21h. Koncerte Rundek Cargo Tria obilježit će ekskluzivna izvođenja novih pjesama koje će se tek naći na njihovom novom albumu, te terapijska atmosfera u kojoj će naša publika imati priliku zajedno sa Triom svirati u drugom dijelu koncerta.

Ulaznice za koncert će biti puštene u prodaju u ponedjeljak, 27. januara i moći će se kupiti na portalu www.kupikartu.ba, te na sljedećim prodajnim mjestima kupikartu.ba: Bosanski Kulturni Centar, Branilaca Sarajeva 24, Raisseburo, Fra A. Zvizdovića 1 (Unitic), Centrotrans, Agencija Ferhadija
Magaza, Veliki ćurčiluk 20, Tropik Media Shop - BBI Centar.

Nova prodajna mjesta su mjenjačnice koje se nalaze u: Tržni centar Merkator Sarajevo, Tržni centar Merkator Dobrinja, Tržni centar Grand Merkator Ilidža, Tržni centar Alta Sarajevo, Tržni centar Importanne Sarajevo, Tržni centar Wisa Sarajevo, Tržni centar Merkur Sarajevo kao i ulična prodaja ulaznica.
Cijena ulaznice iznosi 20KM, a određeni broj ulaznica će se moći kupiti i na blagajni SARTR-a koja će biti otvorena do četvrtka, 06. januara u periodu od 10h do 16h. Naša blagajna neće raditi na dan koncerta.

SARTR nastavlja sa koncertnim serijalom kojeg planira realizirati do kraja sezone, te posvetiti obnavljanju nekadašnje CDA scene. Želja za obnavljanjem koncertnih aktivnosti njihovog teatra logična je onima koji poznaju fascinantnu historiju nekadašnjeg kultnog i omiljenog okupljališta mladih u Sarajevu – CDA što je bila skraćenica za Centar društvenih aktivnosti. Želja im je također pokušati da prihodima od koncerata dođu do neophodnih dodatnih sredstava koje bi uložili u naše nove teatarske produkcije. Svi koncerti koje pripremaju imat će topao teatarski okvir i atmosferu uz zanimljive i inovativne muzičke koncepte.

Ovim putem mole svoju publiku i prijatelje da im pišu i podijele  s njima, na njihovoj FB stranici ili mail adresi [email protected], svoja sjećanja vezana za koncerte na kojima su prisustvovali – atmosferu, ljude, izvođače, godine izvođenja omiljenih koncerata te pošalju fotografije.

„Točnih godina se ne mogu sjetiti, ali su bila najmanje dva koncerta HAUSTORA u CDA između 86te i 89te valjda.Najviše se sjećam zadnjeg, jer sam na njemu bio opako trijezan. Mora da je to bila 89ta, jer sam tada poceo sa redovitim godišnjim apstinencijama. Bilo mi je super, imao sam na sebi zlatno livriranu crnu svilenu košulju koju sam maznuo na nekom tv snimanju u Novom Sadu. I bio lijep i močan kao Sejn. Sva je publika uzjahala za mnom i imao sam bandu od skoro hiljadu konjanika. Teško je bilo završiti taj koncert. Nekako nepravedno. Sjećam se i Purivatre i poslje Arapovića u šinjelu. Valjda u nekom new partizans filmu. Oni su vodili program CDA. Neka mi oprosti ako sam koga još zaboravio“ – Darko Rundek

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook